Élet-Stílus

Csúcsrangadó Angliában: vörösök randevúja

Csúcsrangadót rendeznek szombaton az angol Premier League-ben: a listavezető Manchester United a Liverpool otthonában teszi majd tiszteletét - azaz a „vörös ördögök" összecsapnak a „vörösökkel".

A Manchester United jelenleg kilenc ponttal vezet az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Chelsea előtt, azaz a „vörösök” szombati csatája akár a bajnokság végeredményét is meghatározhatja. Ezt állítja Claude Makelele is. A Chelsea francia középpályása amondó, amennyiben MU elbukik az Anfielden, úgy a Chelsea előtt felcsillant a remény a címének megvédésére. „Egy biztos, ezen a szombat délutánon Liverpool-szurkoló leszek, hiszen számunkra is kulcsfontosságú ez a találkozó. A Liverpool képes arra, hogy legyőzze a Manchester Unitedet, bízom Gerrardékban” – szólalt meg a reménykedés hangján Claude Makelele.

Ami azt illeti: a statisztika nem a Liverpool mellett szól – ha csak az nem, hogy Rafa Benítez együttese 30 meccs óta veretlen az Anfielden –, a MU ellen ugyanis negatív a mérlege. A két csapat a Liverpool pályaválasztása mellett eddig 14-szer csapott össze a Premier Legue-ben, három döntetlen mellett négy hazai és hét vendéggyőzelem született, ráadásul a Manchester United legutóbbi négy mérkőzéséből egy pontosztozkodás mellett hármat megnyert a szombati riválisának stadionjában, itt egyébként a Liverpool 2001 novemberében verte meg utoljára a „vörös ördögöket” bajnoki összecsapáson. További statisztikai adalék, hogy októberben, az Old Traffordon a Manchester United nyert 2-0-ra.

„A statisztika, valamint a bajnokság jelenlegi állása különlegessé teszi a mérkőzést.

Újabb elutasítás



Az UEFA ismételten elutasította a Lille beadványát, ami arra vonatkozott, hogy játsszák újra a francia csapat és a MU Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős mérkőzését. Az UEFA független bizottsága jelentésében újfent hangsúlyozza: Ryan Giggs gólja teljesen szabályos volt.

Arra készülünk, hogy legyőzzük a Manchestert, nem is lehet más a célunk, mint a három pont begyűjtése” – így Steven Gerrard, a „vörösök” csapatkapitánya. A „vörös ördögöktől” a menedzser, Sir Alex Ferguson emelkedett szólásra. “Nagy és kemény csata lesz, melynek eredménye fontos lehet a végelszámolásánál. Éppen ezért győzelemben gondolkodunk” – mondta a Manchester United szakvezetője, aki Darren Fletcher mellett Ole Gunnar Solskjaerra sem számíthat sérülés miatt (utóbbit megműtötték, legalább egy hónapig lesz harcképtelen), a csapatkapitány, Gary Neville viszont visszatér a csapatba, és kezdőként léphet pályára a 700. manchesteri meccsére készülő Ryan Giggs is. Ami a hazai oldalt illeti: Rafa Benítez Harry Kewellel, valamint Luis Garcíával nem számolhat az együttes összeállításakor, az orrtörést szenvedett Peter Crouch játéka pedig jelen pillanatban több mint kérdéses.



Premier League, 29. forduló:
Liverpool-Manchester United
Anfield Road, szombat, 13:45




Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl, most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhet és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik