Élet-Stílus

Szepesi helyt állt, Phelps hatodszor

Az úszódöntőkben szombaton Szepesi révén egyetlen magyar volt érdekelt. A Kőbánya SC 19 éves versenyzője 200 háton a hatodik helyen ért célba. Hatodszor lett világbajnok Michael Phelps, az ausztrál női vegyesváltó pedig gondoskodott a nap világcsúcsáról.

Szepesi jól úszott 200 m háton, 2:10.66 perccel csapott a célba, ami azt is jelentette, hogy tovább javította egyéni csúcsát, amelyet előző nap, a selejtezőben produkált 2:10.85-tel. Verrasztó Dávid a helyi idő szerint délelőtti programban elért 15:14.68 perces országos csúccsal 19. lett 1500 m gyorson.

Az amerikai Michael Phelps hatodik aranyérmét gyűjtötte be szombaton, a 100 m pillangó megnyerésével. Ezt megelőzően 200 m gyorson, pillangón és vegyesen diadalmaskodott – mégpedig világcsúccsal -, valamint tagja volt az ugyancsak rekorddal győztes 4×200-as stafétának, illetve a “szimplán első” 4×100-as gyorsváltónak.

Az Emily Seebohm, Leisel Jones, Jessicah Schipper, Lisbeth Lenton összeállítású ausztrál válogatott 3:55.74 perces világcsúccsal győzött a női 4×100-as vegyesváltóban.

A vb utolsó napján, vasárnap három magyar startol, mindegyik 400 m vegyesen: a nőknél Hosszú Katinka, a férfiaknál Kerékjártó Tamás és a címvédő Cseh László, akinek azonban roppant nehéz dolga lesz a világcsúcstartó amerikai Michael Phelpsszel és további roppant erős riválisokkal szemben.

Az úszók mellett az ausztráliai vizes csúcstalálkozó befejező napján vízbe száll még a magyar férfi vízilabda-válogatott is. Kemény Dénes legénysége közép-európai idő szerint reggel 8:30-tól csap össze a világbajnoki elsőségért Horvátország legjobbjaival.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik