Élet-Stílus

Stabil Locatelli állapota

Stabilizálódott Roberto Locatelli állapota: az olasz pilóta a gyorsaságimotoros-világbajnokság második futamán, a spanyol nagydíj szombati szabadedzésén egy bukás következtében sérült meg súlyosan.

A mesterséges kómában tartott Locatellinek a lábát próbálják megmenteni az orvosok egy cádizi kórházban: sikerrel megoperálták törött térdét, bokáját és kulcscsontját is. A pilóta arccsontja is összetört, ezeket a sérüléseket később egy bolognai klinikán hozzák helyre. Optimista jóslatok szerint már júniusban motorra ülhet az olasz versenyző.

A 250 kcm-esek között versenyző Locatelli, aki a 2000-ben a nyolcadlitereseknél világbajnokságot nyert, a jerezi pálya Crivillé-kanyarjában mintegy 160 km/órás sebességgel száguldott, amikor elvesztette az uralmát a motor felett, és a gumifalnak vágódott.

Egyelőre csapatának a mérnökei sem tudják pontosan, hogy mi okozta a balesetet. Az adatok tanulmányozása során már kiderült, hogy közvetlenül a baleset előtt nem fékezett Locatelli, és ebből arra következtetnek, hogy azonnal elveszítette az eszméletét, amint a lába lecsúszott a motorról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik