Élet-Stílus

Euro2008: áll a bál Angliában

A Izrael elleni gól nélküli döntetlent követően a szigetországi lapok éles kritikákkal és gúnyos viccekkel illeték az angol labdarúgó-válogatottat, legfőképpen annak szövetségi kapitányát.

A derék Steve McClarent nem győzött pironkodni és magyarázkodni az Izrael elleni Eb-selejtező után, amelyen – az angolok számára vereséggel felérő – gól nélküli döntetlent született. A szigetországi lapok nem kímélték Steve McClaren kapitányt, a cikkírók a súlyos kritikákat gúnyos szóviccekkel fűszerezték.


A legjobb ezek közül – utalva a gárda Tel-Aviv-i pokoljárására – a „Mac’s Hell Aviv” volt. Az ezt elkövető Sunday Express említette meg, hogy a szerdán esedékes Andorra elleni selejtező sorsdöntő lehet McClaren állását illetően. Nem beszélve arról, hogy az angol válogatott sorsát is megpecsételheti egy újabb botlás. Steven Gerrard is társai jelenleg csak a harmadik helyen állnak a csoportjukban, és a sajtó éles kirohanása jobban érthető, ha ehhez még hozzátesszük, hogy McClaren zilált együttese sorozatban ötödik mérkőzésén maradt nyeretlen.


„Izrael ellen nyernünk kellett volna, két pontot veszítettünk Tel-Avivban. Mert jól játszottunk, uraltuk a meccset, helyzeteket dolgoztunk ki, de sajnos ez sem volt elég, ugyanis hiányzott gól” –nyilatkozta McClaren. A gólképtelenség témakörben foglalt állást Gerrard is. „A menedzser három pontot akart, ennek

megfelelően játszottunk, ámde képtelenek voltuk betalálni az izraeli kapuba. Ha pedig egy csapat nem használja ki a lehetőségeit, bizony nem érdemel győzelmet” – fogalmazott a Liverpool játékosa.

Ami azt illeti: hiába szaladgál elől a csatárzseni Wayne Rooney, vagy a roppant agresszív Andy Jonhson, vagy a technikás Jermain Defoe. Hiába szolgál jobbnál jobb labdákkal Frank Lampard vagy maga Steven Gerrard, Anglia labdarúgó-csapatán mintha átok ülne: a csapat legutóbbi öt fellépésén csupán egyetlen gólt bírt bepréselni az ellenfeleknek. Ez pedig ezen a szinten gyalázatosan kevés. McClaren kapitány – aki egyre nehezebben viseli a nyomást – is kiabált hasonlót az öltözőben a szombati mérkőzés után, a szakvezető alaposan lehordta a játékosait, mi több: John Terry csapatkapitány is szónokolt egy sort, miközben a társak a fejüket fogva némán ültek. Hogy hatott-e valamit a hegyi beszéd, szerdán kiderül. Amennyiben nem, úgy meg McClaren repül(het)…


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl, most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhet és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik