Élet-Stílus

Vízilabda: itthon maradt a Volvo Kupa

A németek legjobbjait a befejező napon 11 góllal verő magyar férfi vízilabda-válogatott hódította el az első alkalommal kiírt Volvo Kupát a szintén vb-résztvevő német, görög és román együttes előtt.

Kemény Dénes együttese villámrajtot vett, mert bár a németek szereztek vezetést büntetőből, Benedek Tibor pillanatok múlva egyenlített.

Majd igazi gólparádé következett, amelyben a főszerepet a magyarok vállalták, akik a máskor majdhogynem egy egész mérkőzés megnyeréséhez elegendő – ráadásul szebbnél szebb – találattal tömték ki a rivális kapuját.

Különösen Kásás Tamás volt elemében, aki csapatkapitányhoz méltóan vette vállára az irányítás sosem könnyű feladatát, részt vállalva a gólokból is.

A második negyedben sem változott a játék képe: Szécsi-bravúrok itt, pazar hazai megoldások ott, 10-4-re elhúzott a magyar válogatott, amely a harmadik játékrészben is – miközben a kapuban Szécsit az ifjú Baksa László váltotta – roppant magabiztos és hatékony pólóval, az egészen magas szintű védekezéshez “felnőtt” támadójátékkal rukkolt ki.

Előbb Varga Dénes (13-4), majd Biros Péter lökete nyomán (14-5) került kiütésközelbe a német válogatott, aztán meglett a közte tíz is Madaras Norbert finom ejtésének köszönhetően.

A befejező nyolc percben már akadtak ugyan könnyedebb, kevésbé célravezető megoldások, pontatlanságok is, a Kemény-legénység összességében most játszott a legjobban a tornán, meggyőző teljesítménye pedig azt jelzi, minden rendben lesz a bő két hét múlva rajtoló ausztráliai világbajnokságra.

Kemény Dénes, a magyar szövetségi kapitány elégedetten kommentálta a látottakat:
“A korábbiakhoz képest most az elejétől koncentráltabban játszottunk, s örülök, hogy így történt, mert ezúttal már az elején kijött a tudáskülönbség egy olyan sosem könnyű ellenféllel szemben, mint amilyen a német csapat. A vébé szemszögéből összességében megfelelőnek mondhatom a védekezésünket, a helyzetkihasználásban kell még javulnunk.”

Volvo Kupa, Debrecen, 3. nap

Magyarország-Németország 17-6 (7-3, 3-1, 5-1, 2-1)
Magyar góldobók:
Kásás, Varga Dániel, Biros 3-3, Fodor, Madaras 2-2, Benedek, Szívós, Steinmetz Á., Varga Dénes 1-1

A torna másik mérkőzésén
Görögország-Románia 12-9 (3-1, 2-4, 3-2, 4-2)

Végeredmény
1. Magyarország 6 pont, 2. Görögország 3 (23-23), 3. Németország 3 (18-28), 4. Románia 0.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik