Élet-Stílus

Alonso nem beszél a csapatfőnökkel

Az FIA szerdán nyilvánosságra hozta a múlt heti meghallgatás jegyzőkönyvét. Az iratból kiderül, hogy a McLaren versenyzője és a csapatfőnök a hungaroringi incidens óta nincsenek beszélő viszonyban.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu

sport.lap.hu

A magyar verseny időmérő edzésén Fernando Alonso emlékezetesen tett keresztbe csapattársának (videó), Lewis Hamiltonnak, aki korábban nem engedelmeskedett a csapatutasításnak, és nem engedte el a világbajnokot a pályán. Másnap Alonso megzsarolta a csapatfőnököt a Ferrari-anyagokról szóló emailekkel.

Nem beszélnek egymással

Az FIA múlt heti meghallgatásán Ron Dennis mindent kitálalt. “Nem vagyunk beszélő viszonyban, de ez nem számít. A kapcsolatom Alonsóval nagyon hűvös, és akkor még keveset mondok. Fernando szilárdan hiszi, hogy a mindkét pilótának járó egyenlő bánásmódunk nem felel meg a világbajnoki státuszának” – vallotta a csapatfőnök.


Alonso nem beszél a csapatfőnökkel 1

Vajon meddig marad a McLarennél Alonso? (AP)


Ron Dennis vallomása alapján már tényként kezelhetjük, hogy Alonso megpróbálta megzsarolni őt a Magyar Nagydíjon, a csapatfőnök részletesen elmesélte az ügyet a Motorsport Világtanács előtt.

“Iszonyúan feldúlt volt Alonso az előző napon történtek miatt, de én még jobban. A beszélgetés közben utalgatott egy McLaren-mérnöktől származó emailekre. Ekkor azt mondtam, állj, kimentem és behívtam Martin Whitmarshot (a McLaren F1 igazgatója, a szerk.) és Alonso menedzserét, ő pedig előttük is elismételte, amit mondott.”

Hogy szivárogtak ki a bizonyítékok?

A csapatfőnök arról is beszámolt, hogy ezután azonnal az FIA elnökéhez, Max Mosleyhoz fordult, aki akkor megnyugtatta, Alonso pedig a futam után bocsánatot kért tőle a kirohanásért. Dennis ezzel lezártnak is hitte az ügyet, amíg az FIA majd egy hónappal később levélben kért bizonyítékot a pilótáktól a kémügyről.

“Hogy mi történt a két időpont között, nem tudom. Nem tudom, hogy a dolog hogyan jutott nyilvánosságra” – mondta a csapatfőnök.

Dennis azt is elmondta, hogy Alonso a saját akaratából nem volt jelen a párizsi meghallgatáson, pedig ők hívták: “Alonso azért nincs itt, mert nem akar itt lenni. Nem nagyon beszél senkivel, versenyző létére eléggé félrevonult. Saját döntéséből nem jött el. Nem kényszeríthetem, hogy jöjjön, pedig hívtuk” – magyarázkodott a McLaren-vezér Párizsban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik