Élet-Stílus

Nadrágja miatt bukhat meg az F1-es szabotőr

A modenai ügyészség elkészítette a vádiratot Nigel Stepney, a Ferrari technikai fejlesztésekért felelős korábbi mérnöke ellen. Giuseppe Tibis főügyész szerint megvannak a kellő bizonyítékok.

Nigel Stepney a gyanú szerint szabotázst és ipari kémkedést is elkövetett a Ferrarinál. A szakembert az olasz istálló jelentette fel szabotázs vádjával, mert a csapat szerint ő tett ismeretlen eredetű port a vörös autókba a Monacói Nagydíjon. Az ügyben nyomozó olasz tisztségviselő most azt állítja, hogy megvan a bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a fehér port – amiről később kiderítették, hogy mosószer volt – Nigel Stepney juttatta az autókba, ugyanis a nadrágján is megtalálták az inkriminált anyag maradványait – írja cikkében a vezess.hu.


Nadrágja miatt bukhat meg az F1-es szabotőr 1

A nadrágján leltek bizonyítékokra (vezess.hu)



„Az üzemanyagban és a nadrágon is találtunk port, de olyan keveset, hogy tartok a bizonyíték megsemmisülésétől. További szakértői vizsgálatot kezdeményezek, és azt is fel kell mérni, hogy milyen hatása lett volna a pornak az autóra vezetés közben” – mondta Giuseppe Tibis főügyész. Stepney ügyvédje saját szakértők alkalmazásával próbálja bizonyítani védence ártatlanságát, és továbbra is fenntartja, hogy a brit mérnök összeesküvés áldozata. Nem mellékesen a szabotázs mellett Stepneynek a kémügyben is fontos szerepe volt: ő adta át a Ferrari 780 oldalas titkos dokumentumait Mike Coughlannek, a McLaren vezető mérnökének. Az anyagot egy fénymásoló-szalonban akarták sokszorosítani, az iroda munkatársai azonban értesítették az olasz csapatot.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is vizsgálódott az ügyben, de nem büntette meg a McLarent, mert az nem használta fel a Ferrari adataiat. A FIA döntése a Forma-1 berkein belül sokak nem tetszését váltotta ki.

Nos, új fordulat, és ez friss hír, hogy a most előkerült – titkosan kezelt – információk nyomán új vizsgálatot indít a nemzetközi szövetség. Szeptember 13-ra meghallgatásra Párizsba rendelte a McLaren teljes csapatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik