Élet-Stílus

Éjszakai futam a MotoGP-ben

Márciusban Katar ad otthont a MotoGP első éjszakai futamának, a világítóberendezéseket a télen tesztelik majd a losaili pályán.

Kapcsolódó linkek


motogp.lap.hu
sport.lap.hu


A jövőre március 9-én esedékes Katari Nagydíjon száguld majd először éjszaka a MotoGP mezőnye, és a szabadedzéseket, illetve kvalifikációs tréninget is villanyfényben rendezik meg. A Dohához közeli losaili pálya világításáról 3700 fényszóró gondoskodik majd a 2008-as idény első viadalán. A szakemberek szerint az éjszakai verseny semmivel sem kockázatosabb, mint egy nappali futam. A fényforrásokat a téli szünetben tesztelik majd először Losailban.

„Ez lesz a sporttörténelem legnagyobb fényművelete. Olyan fantasztikus viszonyokat teremtünk, hogy az aszfalton nem lesznek árnyékok, és a versenyzők jobban fognak látni, mint nappal” – ígérte Joe Crookham, a világításért felelős cég főnöke.

Egyelőre csak a királykategória éjszakai versenye biztos, hivatalosan ugyanis nem erősítették meg, hogy a 125-ös, illetve a 250-es géposztály szereplői is sötétedés után pattannak nyeregbe jövőre Katarban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik