Élet-Stílus

Vasárnap jön a Black Eyed Peas

A többszörös Grammy-díjas amerikai hiphopegyüttes szetember 16-án A Papp László Sportarénában koncertezik. A koncerten várhatóan az énekesnő Fergie már megjelent, és a csapat agyának számító will.i.am hamarosan megjelenő lemezéről is megszólal majd pár szám.

A zenekar utolsó albuma, a Monkey Business 2005-ben jelent meg, és a 2003-as, 7,5 millió példányos Elephunk című sikerlemezt követte, amely 95 hétig szerepelt a Billboard Top 200 album listán. Olyan megaslágereket köszönhetünk ennek a lemeznek, mint a Where Is The Love?, Hey Mama vagy a Let’s Get It Started. Ez utóbbi dal Legjobb rap előadás kategóriában Grammy-díjat nyert. Az év felvétele és a Legjobb rap dal kategóriában pedig jelölést kapott.





A koncert magyar előzenekara a Hooligans lesz, amely. A Pepsi cég által szponzorált koncetrnek különlegessége lesz, hogy a Black Eyed Peas által írt Pepsi dalt a Hooligans átírta, és több, mint valószínű, hogy a koncerten is elhangzik.

Az esemény azért is különleges, mert a Black Eyed Peas-slágerek mellett Fergie The Dutchess című szólólemezének sikerszámait is hallhatjuk, többek között a London Bridge, Fergalicious, Glamorous című számokat vagy a Big Girls Don’t Cry című legutóbbi kiemelt dalt, amely 3. az európai kislemez listán és 9. az európai airplay listán.

A Dutchess című albumból, mely hazánkban is aranylemez lett, eddig négymillió példányt szállítottak ki világszerte, kétszeres platina státuszt ért el az USA-ban, Kanadában, Oroszországban, platinalemez lett Ausztráliában, Új-Zélandon és Japánban, bearanyozódott Csehországban, Írországban, Lengyelországban, Romániában, a Egyesült Királyságban, Hong Kongban, Indonéziában, Malajziában, a Fülöp-szigeteken, Szingapúrban, Tajvanon, Brazíliában, Mexikóban, Dél-Afrikában, és ezüst státuszt ért el Franciaországban.

További ok, amiért érdemes ellátogatni a koncertre, hogy will.i.am. szeptember 24-én megjelenő Songs About Girls című albumáról is felcsendülnek számok – így már az album megjelenése előtt ízelítőt kapunk a Black Eyed Peas “agyának” szólólemezéből.

Az együttes eddig 18 millió albumot adott el, 10 Grammy-jelölést kaptak, melyből hármat díjra is váltottak. will. i.am. emellett napjaink egyik legtehetségesebb producere: olyan nagy nevekkel dolgozott együtt, mint Justin Timberlake, John Legend, Kelis, Nas, The Game, Mariah Carey, Whitney Houston, Michael Jackson, Sergio Mendes, Carlos Santana, The Pussycat Dolls, Busta Rhymes és természetesen Fergie. A koncertről egyelőre annyit lehet tudni, hogy egy 14-szer 20 m-es színpadon egész dobogórendszer kerül felépítésre, két kivetítőn is lehet majd látni a zenekart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik