Élet-Stílus

Soproni Liga: csak ikszelt a bajnok

A szomszédvárak találkozóján a REAC és az Újpest megosztozott a pontokon, akárcsak Nyíregyháza és a bajnok Debrecen a kelet-magyarországi rangadón, míg nyugaton a Győri ETO FC kiütötte a vendég FC Fehérvárt a labdarúgó Soproni Liga 9. fordulójában.

Kapcsolódó linkek


magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A bajnok Debrecen szombaton újabb két pontot vesztett a listavezető, pénteken a Zalaegerszeget legyőző Honvéddal szemben, miután csak 1-1-es döntetlenre volt képes szombaton a keleti rangadón a Nyíregyháza ellen. A házigazda nyírségiek szerezték meg a vezetést, a 9. percben Montvai középre lőtt labdáját néhány lépésről George továbbította a kapuba. A szünet után, pontosabban a 65. percben egyenlített a DVSC: a csereként beállt Kerekes 11 méterről fejelt a kapuba. Az összkép alapján a Debrecen valamivel közelebb állt a győzelemhez, a Nyíregyháza azonban végül kihúzta döntetlennel, az 1-1-gyel így a hazaiak lehetnek elégedettebbek.

A vezetőedzők közül egyébként sem Révész Attila, sem pedig Miroslav Beránek nem volt boldog a lefújás után. „Az első félidőben nyújtott teljesítményünk alapján akár nyerhettünk is volna, de olyan szituációból kaptunk gólt, amelyre készültünk” – mondta a hazaiak mestere, míg a Loki cseh trénere így értékelt: „Nem kezdtünk rosszul, de kihagytuk a helyzeteinket. A szünet után ugyan sikerült egyenlítenünk, de sajnos újabb gólt már nem tudtunk szerezni, és a hazaiak a végén már csak az eredmény megtartására törekedtek.”


Soproni Liga: csak ikszelt a bajnok 1

Az Újpest nem bírt a REAC-cal (MTI)



Fölényes győri győzelem

Nyugaton változott a helyzet, ugyanis pont került az FC Fehérvár ötmeccses győzelmi szériájának végére: a Győr 4-1-re győzte le a piros-kékeket. Az első félidőben az ETO játszott fölényben, de helyzetei közül csak egyet tudott értékesíteni, míg a Fehérvár gólra váltott egy büntetőt. A szünet után már jobban koncentrált a Győr a befejezéseknél, és megérdemelten nyert.

Továbbra is veretlen az MTK

Az MTK Budapest a megőrizte a veretlenségét, a fővárosi csapat egy érdekes találkozón 3-0-ra verte a hazai pályán fellépő Kaposvárt. Az eredmény túlzó, hiszen a Kaposvár játszott fölényben, helyzeteket dolgozott ki, de szerencséje se sem volt, két esetben is a kapufa mentette meg az MTK-t a góltól. Garami József csapata ezzel szemben szinte valamennyi lehetőségét kihasználta.

Remi Rákospalotán

Rákospalotán csak egy ponthoz jutott az Újpest, annak ellenére, hogy szinte végig fölényben játszott a REAC ellen. Mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést, majd a szünet után növelhették is volna előnyüket, Kőhalmi azonban a kapufát találta el. Az Újpest a 65. percben Li Do Kvon góljával egyenlített, majd később is akadtak helyzetei, ugyanakkor újabb találat már nem született.

Lengyel távozik?

Sopron és a Paks is döntetlent játszott (1-1). A vendégek szereztek vezetést, de a soproniak azonban egy szerencsés góllal egyenlítettek. Szilasi bíró a soproni szurkolók sportszerűtlen bekiabálásai miatt kétszer megállította a játékot.

Sejtelmesen fogalmazott a jövőjével kapcsolatban Lengyel Ferenc, a Paks vezetőedzője a lefújás után. A szakember korábban azt vállalta, hogy előbb két meccsen hat, majd újabb két találkozón három pontot szerez csapata. Az elmúlt négy fordulóra összesen tervezett kilenc pont helyett azonban csak hét jött össze és amennyiben ezt nem teljesíti, felbontható lesz a szerződése.

„Nem mondok le, ezt nem is ajánlom fel, de mivel szavatartó ember vagyok, tudomásul veszem, hogy a sorsom mostantól a klub vezetőinek a kezében van” – mondta Lengyel az MTI-nek. „Úgy érzem, kilábaltunk a hullámvölgyből, de a tervezett pontszámot nem tudtuk elérni, ezért, ha úgy döntenek, hogy távoznom kell, azt is elfogadom. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan eldől a sorsom.”

Újabb Fradi-blama

A Ferencváros hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Makóval az NB II-ben. A zöld-fehéreknek ez volt a negyedik döntetlenjük, s egyszer ki is kaptak, így csak a nyolcadik helyen állnak a Keleti csoportban. A Makó elleni meccsen a vendégek szerezték meg a vezetést, majd Ndjodo egyenlített a szünet előtt.

Borsodi Liga, 9. forduló:
REAC-Újpest FC 1-1 (1-0)
Gól:
Polonkai (42.), ill. Kvon (65.)

Győri ETO-FC Fehérvár 4-1 (1-1)
Gól:
Brnovics (31.), Bajzát (58.), Bogdanovics (74.),
Bank (88.), ill. Sitku (23., 11-esből)
Kiállítva: Koller (89., Fehérvár)

Nyíregyháza – DVSC-TEVA 1-1 (1-0)
Gól:
George (9.), ill. Kerekes (65.)

FC Sopron-Paksi FC 1-1 (0-0)
Gól:
Zana (83.), ill. Éger (76.)

Gabona Trans-Kaposvár – MTK Budapest 0-3 (0-2)
Gól:
Urbán (20.), Kanta J. (36.), Lambulics (53.)

Pénteken játszották:
Tatabánya-Diósgyőri VTK 2-2
Budapest Honvéd-ZTE FC 2-1

Hétfői program:
Vasas-BFC Siófok, 18:00

NB II, Keleti csoport, 7. forduló:
Ferencváros-Makó 1-1 (1-1)
Gól:
Ndjodo (44.) ill. Gévay (4.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik