Élet-Stílus

Bundesliga: kitömték a bajnokot

A Bajnokok Ligája-résztvevő Werder hazai pályán három góllal nyert a címvédő, szintén BL-szereplő VfB Stuttgart ellen a Bundesliga 6. fordulójában. A tabellát a Dortmund-verő Hertha vezeti.

Kapcsolódó linkek


nemetfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Borussia Dortmund, valamint a BL-ben a Real Madrid elleni kudarcot is feledtette szombaton a Werder Bremen a bajnoki címvédő, a rangadóra szintén BL-vereséggel hangoló VfB Stuttgart ellen.

A brémaiak négy perc elteltével már megnyugtató előnyre tettek szert: egy szép akció végén Hugo Almeida a jobb felső sarokba vágta a labdát 13 méterről, majd 50 másodperccel később szinte ugyanonnan a bal alsó sarkot választotta. A Stuttgart Gomez révén szépített, de alig két perc múlva újabb gólt kapott, ezúttal Sanogo fejelt a jobb alsóba.


Bundesliga: kitömték a bajnokot 1

A képen szenvedõ Hugo Almeida duplázott (AP)



Ekkor még csak a 15. percben jártunk. A folytatásban a Werder játszott veszélyesebben, a szünetet követően azonban belelkesedett a Stuttgart, és újra szépített, csakhogy a bíró nem adta meg a vendégek második gólját, jóllehet, Hilbert lövése után a labda a felsőlécről a gólvonal mögé vágódott. Később Gomez a kapufát találta el, míg a másik oldalon Diego villogott, és három kihagyott helyzet után egy megpattanó lövéssel be is állította a végeredményt.

Ami a 6. forduló további szombati mérkőzéseit illeti: Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC hazai pályán győzte le a Borussia Dortmundot és átvette a vezetést a tabellán. A magyar középpályás jó teljesítményt nyújtott, végig is játszotta a találkozót. A Schalke kitömte a Bielefeldet, míg a Hamburg otthon a Nürnberg ellen, a Wolfsburg pedig idegenben a Cottbus ellen nyert egy góllal. A cottbusiakkal szemben a Hansa Rostock megszerezte első győzelmét a bajnokságban, hazai környezetben 2-0-ra verte a Duisburg együttesét.

Bundesliga, 6. forduló:
Werder Bremen-VfB Stuttgart 4-1 (3-1)
Gól:
Almeida (3., 4.), Sanogo (15.), Diego (90.), ill. Gomez (13.)

Schalke-Arminia Bielefeld 3-0 (1-0)
Gól:
Kuranyi (24.), Asamoah (54.), Rafinha (65., 11-esből)

Hamburger SV-Nürnberg 1-0 (0-0)
Gól:
Van der Vaart (53.)

Hertha BSC-Borussia Dortmund 3-2 (1-1)
Gól:
Pantelics (43.), Lucio (54.), Okoronkwo (76.), ill. Petric (31., 89.)

Energie Cottbus-VfL Wolfsburg 1-2 (1-1)
Gól:
Sörensen (31.), ill. Dzeko (21.), Krzynowek (83.)

Hansa Rostock-MSV Duisburg 2-0 (1-0)
Gól:
Hähnge (34.), Kern (53., 11-esből)

Pénteken játszották:
VfL Bochum-Eintracht Frankfurt 0-0

Vasárnapi program:
Hannover-Bayer Leverkusen, 17:00
Karlsruhe-Bayern München, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik