Élet-Stílus

Ballack helye biztos a Chelsea-ben

A Bayerntől igazolt német középpályáshoz ragaszkodik a Chelsea vezetősége és a tréner is annak ellenére, hogy nem jelölték a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Egy másik Angliában futballozó német, Jens Lehmann viszont kezdhet aggódni, miután Arsene Wenger kitette a kezdőből.

Nem kis meglepetést okozott a Chelsea trénere, amikor nem nevezte Michael Ballackot a Bajnokok Ligájába. A tavasz óta állandóan sérült német középpályás biztosan nem szerepel a legrangosabb európai kupasorozatnak a csoportkörében. Amennyiben egészsége engedi, és a csapata továbbjut, februárban már ott lehet.

Ballack kihagyása már csak azért is váratlanul jött, mert a német válogatott orvosai szerint októberre teljesen felépülhet, azaz csak néhány mérkőzést kellett volna kihagynia. A középpályás mellőzése miatt azonnal megindultak a találgatások, hogy Ballacknak meg vannak számlálva a napjai a csapatnál, és januárban eladják a nyáron is érdeklődő Real Madridnak.


Ballack helye biztos a Chelsea-ben 1

Lehmann egyelõre nem védhet (Getty)


A hétvégén azonban a londoniak ügyvezető igazgatója, Peter Kenyon jelezte, hogy a németet nem adják el. A Chelsea trénere Jose Mourinho is hasonlóképpen nyilatkozott: „Szükségünk van rá, és várjuk vissza. Nagyon sajnálom, hogy egyelőre nem számíthatok rá.” A német kiesése már csak azért is érzékenyen érinti a csapatot, mert Frank Lampard isem teljesen egészséges.

A világbajnokság óta gyakorlatilag megállíthatatlan Nationalelf másik kulcsjátékosa, a szintén a szigetországban légióskodó Jens Lehmann más okok miatt, de ugyanúgy kiszorult a csapatból. A kisebb sérüléssel bajlódó 38 éves portás a bajnokság első fordulóiban nem nyújtott meggyőző teljesítményt, ezért az Arsenal edzője, Arsene Wenger nem jelölte a Tottenham Hotspur elleni bajnoki találkozóra.

A francia mester sokat sejtetően megjegyezte, hogy feltehetően akkor sem játszott volna a német, ha teljesen egészséges. Lehmannt a kapuban Manuel Almunia helyettesítette. A spanyol is bakizott, de ennek ellenére várhatóan a csapat szerdai BL-meccsén is ő őrzi majd az Ágyúsok kapuját.

Az újságírók a 3-1-re megnyert bajnoki után megkérdeztek a francia mestert, hogy akkor most ki is az Arsenal elsőszámú kapusa. „Ez csakis tőlük függ” – mondta Wenger.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik