Élet-Stílus

John Terry a legdrágább focista

A Gazzetta dello Sport számításai szerint a Bajnokok Ligája győztes AC Milan braziljának, Kakának fizetése a legmagasabb az olasz élvonalban. Nemzetközi viszonylatban a 25 éves középpályás a dobogóra sem került fel.

Az olasz napilap információi szerint Kaká évente nettó hat millió eurót keres az AC Milannál, és ezzel ő az első Olaszországban. A BL legutóbbi kiírásának a gólkirályát a listán két olasz világbajnok követi: az elmúlt olasz pontvadászat gólkirálya, az Aranycipővel jutalmazott Francesco Totti (AS Roma) 5,46 millió euróval, és Gianluigi Buffon (Juventus) kereken öt millióval.

A világ legjobban kapusának tartott Buffonhoz hasonlóan ötmilliót keres három Internazionale játékos is. A francia Patrick Vieirának, a brazil Adrianónak és a svéd Zlatan Ibrahimovicnak sincsen oka panaszkodni a fizetésére.

Az említett klasszis futballisták a nemzetközi viszonylatban nincsenek ott a legjobban keresők között. Kaká a maga hat milliójával csak a kilencedik helyen áll holtversenyben a Bayern München veterán kapusával, Oliver Kahnnal. Itt az első helyen a Chelsea angol válogatott csapatkapitánya John Terry szerepel. A gyakorlatilag határtalan anyagi lehetőségekkel rendelkező klub védője évente 10 millió eurót talicskázhat haza.

Az angol védőt a Barcelona brazil klasszisa, Ronaldinho követi 8,5 millióval, a harmadik helyen pedig a tengerentúlra igazolt David Beckham (LA Galaxy) áll a 7,6 millióval.

A Gazzetta cikke kitér arra is, hogy a 20 Serie A-s olasz klub összesen 666 milliót költ a játékosok bérére. Az AC Milan a maga 120 milliójával itt is mindenkit maga mögé utasít, a városi rivális Internél 110 millió, a Juvénál pedig 96,9 milliót kell évente erre a célra elkülöníteni.

A legjobban kereső futballisták:
1. John Terry (Chelsea) 10 millió
2. Ronaldinho (Barcelona) 8,5
3. David Beckham (LA Galaxy) 7,6
4. Rio Ferdinand (Manchester United) és Frank Lampard (Chelsea) 7,2
6. Steven Gerrard (Liverpool) 6,7
7. Raúl és Ruud van Nistelrooy (mindkettő Real Madrid) 6,4
9. Oliver Kahn (Bayern München) és Kaká (AC Milan) 6

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik