Élet-Stílus

Visszavonulót fúj a McLaren

A Magyar Nagydíj időmérő edzésén történtek miatt a McLarent a futamon szerzett konstruktőri pontjaik elvételével büntették. A fellebbezésüket holnap tárgyalták volna, de a csapat visszavonult.

A McLaren úgy döntött, hogy mégsem kíván fellebbezni az FIA-nál a Magyar Nagydíjon rájuk kiszabott büntetés ellen. A magyar verseny időmérő edzésén Fernando Alonso emlékezetesen tett keresztbe csapattársának, Lewis Hamiltonnak, aki korábban nem engedelmeskedett a csapatutasításnak, és nem engedte el a világbajnokot a pályán.

A csapatot többórás tárgyalást követően a versenybírók megbüntették: Alonsót a pole-ról öt hellyel hátrébb sorolták, a McLarent pedig megfosztották a futamon szerzendő konstruktőri pontjaitól. A csapat a büntetés ellen fellebbezett.


Visszavonulót fúj a McLaren 1

Hamilton vár a bokszban Alonso mögött (vezess.hu)


Az FIA a tárgyalás időpontját szeptember 19-re, azaz holnapra tűzte ki, de a csapat most, alig egy nappal korábban lemondott a lehetőségről. „A McLaren ma reggel értesítette a Nemzetközi Fellebbviteli Bíróságot arról, hogy sportbírók döntése elleni fellebbezésüket szeretnék visszavonni” – áll az FIA közleményében.

Bár a múlt heti teljes kizárás után ez tűnhet az egyetlen logikus lépésnek, de érdemes megjegyezni, hogy a pénzbüntetés mértéke függ a McLarentől elvett pontok mennyiségétől, így az esetlegesen visszaszerzett 15 pont súlyos milliókkal csökkenthette volna a csapat kiadásait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik