Élet-Stílus

Talmácsi menedzsere megvenné a Fradit

Újabb vevőjelölt jelentkezett az FTC Zrt.-re. A Nemzeti Sport információi szerint a gyorsasági motoros világbajnokságban remeklő Talmácsi Gábor menedzsere magyar üzlettársával egymilliárd forintot ajánlott a patinás, de jelenleg csak a másodosztályban vergődő klubért.

Stefano Favaro egyelőre ismeretlen magyar partnerével vásárolná meg egymilliárd forintért a zrt.-t, ha az Üllői úti hathektáros ingatlanra kiírt újabb pályázat is eredménytelen lenne. A 16 éve Magyarországon élő menedzser az ingatlanok tulajdonjogáért nem szállna versenybe, de a klub megvásárlásával kapcsolatban már konzultált Rieb Györggyel, a Ferencváros elnökével.

„A hír igaz, tettünk egy ajánlatot az FTC Zrt. megvásárlására” – mondta a sportnapilapnak Favaro. „Természetesen csak akkor van esélyünk a terveink megvalósítására, ha az ingatlanokra kiírt pályázat ismét sikertelen lesz” – tette hozzá Talma menedzsere.

Favaro azt sem tartaná kizártnak, hogy külső kényszer hatására – például stadionfelújítás esetén – ideiglenesen elköltöztetné a klubot. „Elsősorban a labdarúgóklubra összepontosítanánk, célunk, hogy a csapat öt éven belül ismét a Bajnokok Ligájában szerepelhessen” – mondta Favaro, aki a partneréről csak annyit árult el, hogy 12 éve vannak közös vállalkozásaik Ukrajnában és Olaszországban.

Mint ismert, a Kincstári Vagyon Igazgatóság (KVI) három sikertelen próbálkozás után negyedszerre is kiírta a pályázatot a Fradi-ingatlanokra. Az érdeklődök október végéig jelentkezhetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik