Élet-Stílus

Gudjohnsen saját magával szúrt ki

A Barcelona izlandi támadója nem fogadta el a West Ham United ajánlatát, és maradt a katalán együttesnél. A jelenlegi keretet elnézve a csapatba kerülésre azonban gyakorlatilag semmi esélye nincsen Eidur Gudjohnsennek. A Chelsea eközben bejelentkezett az egyik Barca-sztárért.

Kapcsolódó linkek

spanyolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Boltonnál és a Chelseanél is megforduló 28 éves Gudjohnsent a nyári átigazolási időszakban a Premier League-ben szereplő West Ham képviselői keresték meg. A katalán klub el is adta volna az izlandi válogatott játékost, de ő az utolsó pillanatban nemet mondott az angolok ajánlatára. Döntésének mozgatórúgói nem ismertek, maga a játékos annyit közölt, hogy szeretné ismét beverekedni magát a csapat kezdőjébe.

A hatodik a sorban

Erre minimális az esélye az izlandinak, aki már az elmúlt szezonban is csak ritkán bizonyíthatott a holland trénernek. Thierry Henry és Giovani Dos Santos érkezésével pedig tovább romlott a helyzete. Bennfentesek szerint Gudjohnsen csak akkor kerülhet be a kezdőbe, ha Frank Rijkaard bizalmát élvező Henry, Ronaldinho, Lionel Messi, Dos Santos és Krkic közül többen is lesérülnek. Samuel Eto’óval pontosan emiatt nem kell számolnia egy ideig az izlandi sztárnak.

A West Ham szívesen vitte volna sérülten is Gudjohnsent, azok után, hogy a Barcelona felelősséget vállalt a játékos erőnlétéért. Az angolok még a meglepően magas, 3 millió eurós fizetését is kicsengették volna a többi jelentkezővel ellentétben.

A Chelsea vinné az egyik riválist

Gudjohnsennak a csapatba kerülésért többek között a nyáron a mexikói Monterrey-től leigazolt Giovani Dos Santosszal kell megharcolnia. A 18 éves tehetséget jelenlegi szerződéséből 13,5 millió angol fontért lehetne kivásárolni, de a katalánok szeretnék minél hamarabb hosszú távon is megegyezni a felkészülési időszakban szenzációsan futballozó fiatallal.

A Chelseanél is felfigyeltek a mexikói tehetségre, és még az előtt szeretnék Londonba csábítani, hogy hosszú távon elkötelezné magát a Barcához. Ebben az esetben ugyanis már csak 67 millió fontért lehetne megszerezni Dos Santost.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik