Élet-Stílus

Primera División: Messi újra varázsolt

Az újfent duplázó Lionel Messi vezetésével a Barcelona kiütötte a Real Zaragoza együttesét a spanyol labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában. A Villarreal és a Valncia is győzött - előbbi a tabella élére ugrott.

Kapcsolódó linkek

spanyolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Lionel Messi bombaformában van. A Sevilla után a Zaragoza ellen is két gólt vállalt, pazarul játszott, és ami a lényeg: tökéletesen pótolta (feledtette?) a jelenleg sérült, az elmúlt napokban viszont éjszakai kiruccanási miatt címlapra kerülő brazil Ronaldinhót.

Az 5. percben az argentin sztár villanásával szerzett vezetést a Barca a Zaragoza ellen: Messi jobbról befelé húzott, szépen játszott össze Thierry Henryval, majd 16 méterről a kapu jobb oldalába lőtt. A vendég Zaragoza válasza sem késett sokat: előbb Diego Milito még csak a kapufát találta el, ám Alberto Zapater már a hálóba bombázott – védhetetlenül.

A katalánok a 11. percben vették vissza a vezetést, természetesen egy Messi-góllal, majd egy tökéletesen kijátszott akció (amely Messitől indult…) végén Andres Iniesta találta be néhány lépésről. A félidő hosszabbításában Rafael Márquez is feliratkozott a gólszerzők közé, miután Deco szabadrúgása után a kapufáról elé pattanó labdát senkitől sem zavartatva fejelte a hálóba.


Primera División: Messi újra varázsolt 1

Lionel Messinek kijárt az ünneplés (AP)



A második játékrészben már nem változott az eredmény, annak ellenére sem, hogy a Barca ott folytatta, ahol a szünet előtt abbahagyta: hatalmas fölényben futballozott, és sorra dolgozta ki a helyzeteit. Csak érdekességképpen: a nyáron az Arsenaltól igazolt Henry hiába futballozott jól, továbbra is gólképtelen a bajnokságban. Persze ez sem lehet baj, ha Messi ilyen pazar formában van.
„Ő a világ jelenlegi legjobb játékosa, és nem csak a góljai miatt mondom ezt. A játéka is lenyűgöző” – dicsérte Messit Victor Fernandez, a Zaragoza edzője.

Az öt meccsen 11 pontot szerző Barcelona a Villarreal és a Valencia mögött a harmadik helyen áll a tabellán. A csütörtökön pályára lépő Real Madrid jelenleg az ötödik. A Valencia szerda este hazai pályán verte a Getafét, a Villarreal együttese pedig idegenben múlta felül a mérkőzést tíz emberrel befejező Racing Santandert, és ezzel fennállása során először került az élre az élvonalban.

Zambrotta kidőlt a sorból


Legalább egy hónapig nem léphet pályára Gianluca Zambrotta, az FC Barcelona olasz védője. A 30 éves védő a Real Zaragoza elleni szerdai 4-1-re megnyert bajnokin sérült meg a jobb lábán, ám az első feltételezésekkel ellentétben nem szenvedett törést.



Primera División, 5. forduló:
Barcelona-Zaragoza 4-1 (4-1)
Gól:
Messi (5.,11.), Iniesta (22.), Márquez (45+2.), ill. Zapater (10.)

Athletic Bilbao-Atlético Madrid 0-2 (0-1)
Gól:
Agüero (12.), Forlán (78.)

Deportivo La Coruna-Recreativo Huelva 0-2 (0-1)
Gól:
Martins (12.), Guerrero (47.)

Real Mallorca-Valladolid 4-2 (0-2)
Gól:
Nunes (49.), Arango (51., 87.), Victor (83.), ill. Ogbeche (5.), Fernandez (35.)

Osasuna-Levante 4-1 (1-1)
Gól:
Pandiani (31., 51.), Juanfran (57.), Garcia (76.), ill. Ettien (34.)

Racing Santander-Villarreal 0-2 (0-1)
Gól:
Nihat (39.), Rossi (76.)
Kiállítva: Duscher (62., Santander)

Real Murcia-Almeria 0-1 (0-1)
Gól:
Melo (41.)
Kiállítva: Gallardo (59.), Regueiro (63., mind a kettő Murcia)

Valencia-Getafe 2-1 (2-0)
Gól:
Silva (15.), Villa (31.), ill. Braulio (76.)

Kedden játszották:
Sevilla-Espanyol 2-3

Csütörtöki program:
Real Madrid-Real Betis, 22:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik