Élet-Stílus

Járai és a magyar huszár is Magyar Örökség-díjas

Hét személynek, illetve intézménynek ítélt oda Magyar Örökség-díjat a Magyar Örökség és Európa Egyesület által felkért bírálóbizottság. A díjat ezúttal a Békéstarhosi Énekiskola, Járai Zsigmond közgazdász, Buday György fametsző, Dsida Jenő költő, Bakay Kornél régész, a magyar huszár, és a Toldy Ferenc Gimnázium kapja meg - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az összegzés szerint a Békéstarhosi Énekiskola Kodály-elveken alapuló zenepedagógiai hagyománya elismeréseként részesül a díjban. Járai Zsigmond közgazdász “nemzeti érdekeket érvényesítő közgazdasági tevékenységéért”, Buday György fametsző grafikai életművéért kapja az elismerést. Dsida Jenőt költői életművéért, Bakay Kornél régészt “a magyar múlt igazságos feltárásáért” kifejtett erőfeszítéséért, a magyar huszárt fél évezredes helytállásáért, a Toldy Ferenc Gimnáziumot másfél évszázados működéséért díjazzák.


Járai és a magyar huszár is Magyar Örökség-díjas 1

Magyar Örökség-díjasok


Az elismeréseket szombaton adják át Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia épületében. A Magyar Örökség-díjjal korunk, valamint a XX. század első felének legjelentősebb magyar teljesítményeit jutalmazzák. Az elismerések odaítéléséről a Magyar Örökség és Európa Egyesület által felkért bírálóbizottság dönt.

A testület tizenegyedik esztendeje – évente négy ízben -, állampolgári javaslatok alapján, titkos szavazással hozza meg döntését. A kitüntetést életre hívó Magyarországért Alapítványtól a díj gondozását 2003 márciusában vette át a Magyar Örökség és Európa Egyesület.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik