Élet-Stílus

Bundesliga: sima Werder-bukta

Kéthetes szünet után péntek este ismét gurult a labda a német élvonalbeli pontvadászatban. Az ötödik forduló nyitómérkőzése nem akármilyen izgalmakat ígért, ám végül simán kikapott a tavalyi bronzérmes a Dortmund otthonában.

Az Európa-bajnoki selejtezők miatt, ahogy a többi ligában, a németeknél is szünet volt. A hétvégén azonban már teljes fordulót játszanak a Bundesligában jó pár rangadóval. A sort a Bremen dortmundi vendégjátéka nyitotta, de érdemes lesz odafigyelni a szombat délutáni Bayern-Schalke derbire is.

A döcögős kezdet után Petric egy jobboldali beadásra a legjobban érkezett a hosszúnál is játszi könnyedséggel vezetést szerzett a Borussiának. Az addig is meglehetősen szürkén, fantáziátlanul futballozó Bremen védelme erre teljesen megzavarodott, és néhány percen belül két újabb gyors gólt is beszedett.

A Werder a szünet után sem tudott a hiányzó Diego nélkül ötletet vinni a támadásaiba, a Dortmund pedig már csak arra törekedett, hogy biztosan őrizze az előnyét. Ellaposodott a mérkőzés, a csapatok a játék helyett egymás aprításával voltak elfoglalva, így nem is változott már az eredmény. A Dortmund a péntek este szerzett három ponttal, ha csak ideiglenesen is de felugrott a tabella második helyére.

Bundesliga, 5. forduló:
Borussia Dortmund-Werder Bremen 3-0
Gól:
Petric (22., 32.), Klimowicz (29.)
Kiállítva: Andreasen (80., Werder Bremen)

Szombat:
VfB Stuttgart-FC Energie Cottbus 15:30 ó
Bayern München-Schalke 04 15:30
Bayer Leverkusen-VfL Bochum 15:30
1 FC Nürnberg-Hannover 96 15:30
Arminia Bielefeld-Hansa Rostock 15:30
Eintracht Frankfurt-Hamburger SV 15:30

Vasárnap:
VfL Wolfsburg-Karlsruhe 17
MSV Duisburg-Hertha BSC 17

Ajánlott videó

Olvasói sztorik