Élet-Stílus

Serie A: otthon kapott ki a Juve

A Juventus hazai pályán kapott ki az Udinese-től, így az olasz labdarúgó-bajnokság harmadik fordulója után már csak a Regginát legyőző AS Roma hibátlan. Az Inter is győzött vasárnap.

Kapcsolódó linkek


olaszfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Az eddig hibátlan Juventus óriási meglepetésre hazai pályán szenvedett vereséget attól az Udinese-től, amely az előző körben otthon kapott egy laza ötöst a Napolitól. Az első félidőben a Juve játszott fölényben, a szünet után viszont feljavult az udinei együttes, és megérdemelten szerezte meg a három pontot.

A győztes a találatot az Ukrajna elleni Eb-selejtezőn duplázó Di Natale szerezte a 47. percben: a 29 éves csatár egy pazarul kijátszott akció végén 13 méterről fejelt a bal alsó sarokba, később, Asamoah Gyan lövésénél a kapufa mentette meg a hazaiakat a góltól. A kapufa a túloldalon is főszereplő volt.

Alessandro Del Piero háromszor is eltalálta (egyszer lesről), Vincenzo Iaquinta találatát pedig a bíró érvénytelenítette – szerintünk tévesen. Az újonc „öreg hölgy” először kapott pofont, azaz szenvedett vereséget a bajnokságban.


Serie A: otthon kapott ki a Juve 1

Meglepõ vereséget szenvedett a Juve (Getty)



A Juventus előre nem kalkulált botlását kihasználva az AS Roma a tabella élére repült, miután idegenben legyőzte a Reggina csapatát. A két fővárosi gólon Juan és Francesco Totti osztozott – szintén említésre méltó, hogy a „farkasok” azon túl, hogy a mezőnyben egyedül továbbra is hibátlanok, még gólt sem kaptak.

Az Inter is nyert, otthonában verte a Cataniát. A bajnokcsapat Hernan Crespo góljával szerezte meg a vezetést (a vendégek szerint a találatot lesállás előzte meg), majd tíz perccel a vége előtt Cesar állította be a 2-0-s végeredményt. Filkor Attilát nem nevezte az Inter a meccsre, mint ahogy Koman Vladimir sem kapott szerepet a Napoli vendégeként vereséget szenvedett Sampdoriában.

Serie A, 3. forduló:
Fiorentina-Atalanta 2-2 (1-0)
Gól:
Rivalta (25., öngól), Vieri (74.), ill. Doni (51.), Zampagna (86.)
Kiállítva: Carrozzieri (48., Atalanta)

Genoa-Livorno 1-1 (0-0)
Gól:
Borriello (56.), illetve Tavano (51.- 11-esből)
Kiállítva: Juric (90.), illetve Vidigal (86.)

Internazionale-Catania 2-0 (1-0)
Gól:
Crespo (14.), Cesar (80.)

Juventus-Udinese 0-1 (0-0)
Gól:
Di Natale (47.)

Napoli-Sampdoria 2-0 (1-0)
Gól:
Zalayeta (43.), Hamsik (76.)

Palermo-Torino 1-1 (1-0)
Gól:
Simplicio (4.), illetve Recoba (54.)

Reggina-AS Roma 0-2 (0-0)
Gól:
Juan (50.), Totti (84.)
Kiállítva: Valdez (52., Reggina)

Parma-Cagliari 1-1 (0-1)
Gól:
Corradi (72.), ill. Matri (40.)

Szombaton játszották:
Lazio-Empoli 0-0
Siena-AC Milan 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik