Élet-Stílus

Újra a válogatottban az elfelejtett olasz védő

Christian Panucci visszatér az olasz labdarúgó-válogatottba. A 34 éves védő 2004-ben szerepelt utoljára a Squadra Azzurrában.

Kapcsolódó linkek


olaszfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Roberto Donadoni olasz szövetségi kapitány az AS Roma veterán védőjét is meghívta a franciák és az ukránok elleni Eb-selejtezőre készülő keretébe. Ez csak azért meglepő, mert az előző szakvezető, Marcello Lippi teljesen elfelejtette a korábban a Real Madridban és a Chelsea-ben is szereplő játékost.

Donadoni lépése ugyanakkor kézenfekvő, ha azt vesszük, hogy Panucci már nem jobboldali védőként, hanem középhátvédként játszik, márpedig ezen a poszton lyukas az olasz hátsó alakzat, tekintve hogy Marco Materazzi megsérült, meg is kellett műteni, Alessandro Nesta pedig lemondta a válogatottságot.


Újra a válogatottban az elfelejtett olasz védő 1

Christian Panucci utoljára 2004-ben viselte az azúrkék mezt (wldcup.com)



Panucci, aki a 2004-es Eb-n szerepelt utoljára a nemzeti csapatban, Andrea Barzaglival (Palermo) és Alessandro Gamberinivel (Fiorentina) küzdhet meg a csapatba kerülésért. Fabio Cannavaro helye viszont biztosnak látszik, annak ellenére, hogy pályafutása egyik legrosszabb produkciójával rukkolt ki Budapesten a magyarok ellen. Panucci eddig 48-szor szerepelt a felnőtt válogatottban, és ezeken két gólt szerzett. Az Eb-selejtezőcsoportjukban második olaszok szombaton a franciákkal meccselnek Milánóban, majd négy nappal a „berlini döntő újabb visszavágója után” az ukránokkal csapnak össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik