Élet-Stílus

Egyelőre nem változtat a Ferrari

A Ferrari csapat Sepangban nem vet be új fejlesztést, a Melbourne-ben győztes autót használják majd.

“Az autó, amellyel versenybe szállunk Malajziában, ugyanaz, mint amit Melbourne-ben is használtunk, semmi újítás. Ebből a szempontból tehát ugyanattól a csomagtól nem várható teljesítményjavulás” – mondta Felipe Massa. Azért tegyük hozzá, hogy a vitatott padlólemezen biztosan változtattak, de ettől javulás valóban nem várható.

A brazil versenyző azonban bízik az autóban, és jó versenyre számít: “Sokkal többet mentünk az ausztrál nagydíj óta, ezért sokkal jobban ismerjük az autó működését, és ez nagyon fontos. Miután Melbourne-ben a rajtrács végéről kellett előreküzdenem magam, most nagyon szeretnék az élről indulni.”


Egyelőre nem változtat a Ferrari 1

Mindenkinél gyorsabb volt a Ferrari Melbourne-ben (vezess.hu)


A csapat világbajnoki esélyeit illetően Massa elmondta, hogy Räikkönen szezonnyitón mutatott fölényes győzelme után a sajtóban már készpénzként kezelik az olaszok elsőségét, de ez szerinte nem lesz olyan könnyű.

“Láttam a sajtóban megjelent spekulációkat arról, hogy a Ferrari idén könnyedén megnyeri a világbajnokságot. Természetesen ez így nem egészen igaz, de valóban jó az autóm. Mint mindig, ezen a hétvégén is az lesz a legfontosabb, hogy minden a helyére kerüljön, és meg is van mindenünk, hogy ez sikerüljön.”

“Az első versenyen sikerült győznünk, de az autó megbízhatóságával gondok voltak. A következő lépés nyilvánvalóan az, hogy mindkét autó az élről induljon. Ez nem könnyű, de jó a csapat, jó a csomag, és mindenki nagyon keményen dolgozik. Biztos vagyok benne, hogy erősek leszünk a hétvégén” – összegezte Massa.

Kérdés még azonban, hogy Räikkönen Melbourne-ben meghibásodott hűtésű autója nem húzza-e keresztül a csapat számításait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik