Élet-Stílus

Doppingolt Cseh egyik riválisa

A L'Equipe című francia lap értesülése szerint doppingolt Osszama Melluli, Cseh László egyik riválisa, aki márciusban aranyérmet nyert 800 méter gyorson a melbourne-i úszó-világbajnokságon.




A L’Equipe szerint a 23 éves versenyző tavaly november 30-án pozitív tesztet produkált az Egyesült Államokban – szervezetében amfetamint találtak -, de hazája szövetségétől csak egy figyelmeztetést kapott, és a B-próbáját sem vizsgálták meg. Az afrikai diák arra hivatkozott, hogy a tanulás elősegítése végett vett be egy serkentőszert. A nemzetközi szövetség (FINA) a francia lap által közölt hír hallatán értesítette a nemzetközi Sportdöntőbíróságot (CAS), amely hamarosan állást foglal az Melluli ügyében.

Melluli az ausztráliai vb-n 800 méter gyorson aranyérmes lett, emellett ezüstérmet nyert 400 gyorson, 400 vegyesen pedig – a magyar Cseh Lászlót is megelőzve – negyedikként zárt.

A nemzetközi szövetség szombaton jelentette be, hogy a márciusi világbajnokság alatt nem találtak pozitív doppingmintát. A bő két hét alatt összesen 40 ország 233 sportolóját ellenőrizték. Volt, akit többször is, hiszen 393 minta analízisét végezték el. Ebből 304 volt a hagyományos vizeletvételen alapuló kontroll, külön 89 mintában pedig EPO nyomait keresték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik