Élet-Stílus

Alföldi lesz a Bárka igazgatója?

Alföldi Róbert lehet a fővárosi színház új igazgatója. A színész-rendezőről egyedüli jelöltként határoznak január 19-én a józsefvárosi önkormányzat testületi ülésén.

Jóvér Béláné, Józsefváros kultúráért felelős alpolgármestere elmondta: „Miután az egész szakma arról beszél, hogy Alföldi Róbert az egyetlen, akit a Bárka Színház társulata igazgatónak szeretne, felmerült bennünk a kérdés: kell-e egy cinikus pályáztatási eljárás ehhez.”

Józsefváros alpolgármestere elmondta: két egyszerű módosítással tették lehetővé, hogy az eredetileg nyílt direktori pályázat helyett a színház társulatának egyedüli jelöltjét választhassák meg. Az önkormányzat módosította a szervezeti és működési szabályzatát, míg a Bárka Színház az alapszabályán változtatott azért, hogy az általuk egyedüliként ajánlott Alföldi Róbert igazgató lehessen – mondta Jóvér Béláné.

A népszerű színész-rendező Alföldi Róberttel kettő plusz három éves szerződést kötne az önkormányzat, amely a színház fenntartására szánt évi 60 millió forintos összeget az elkövetkező években évi kétmillióval fejeli meg – közölte Jóvér Béláné.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik