Élet-Stílus

A Websense csatlakozott a Cisco programjához

Az alkalmazotti internet menedzsment megoldások piacvezetője a Websense, a közelmúltban bejelentette, hogy csatlakozott a Network Admission Control (NAC) programhoz, amelynek célja, hogy csökkentse a férgek és vírusok okozta károkat.

A NAC a Cisco Systems által támogatott kezdeményezés, amely a hálózati infrastruktúra révén kikényszeríti a biztonsági szabályok betartását a hálózati számítástechnikai erőforrásokhoz csatlakozni kívánó eszközökön, és ezáltal csökkenti a vírusok és férgek okozta károkat. A Websense Client Policy Manager (CPM) munkaállomás-biztonsági szoftver a napokban megjelenő verziója tartalmazza a Cisco Trust Agent programját és kompatibilis a NAC architektúrával.

A NAC révén az egyes szervezetek megtehetik, hogy csak azoknak a végponti eszközöknek – asztali gépeknek, tenyérgépeknek és szervereknek – teszik lehetővé a hálózathoz való csatlakozást, amelyek teljesen megfelelnek a megszabott biztonsági rendszabályoknak. A CPM a NAC rendszerrel figyelt hálózatokon figyelmeztetést küld arról, ha az alkalmazotti munkaállomások valamelyikén a biztonsági rendszabályoknak nem megfelelő eszközt, alkalmazást, vagy használati módot érzékel, ezzel növeli a szabályok betartásának szintjét. A figyelmeztetés beérkezésétől kezdve a NAC rendszer nem fogja engedni, hogy a kérdéses eszköz vagy szoftver a hálózathoz csatlakozzon, karantén alá veszi őket, vagy korlátozza az informatikai erőforrásokhoz való hozzáférésüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik