Élet-Stílus

Boban Markovic: új lemez, új filmzene

Jövő héttől kapható a boltokban az új Boban Markovic Orkestar lemez. A szerb kult-trombitás és fia emellett újra filmek körül serteprtél.

“Az Igéret – A Balkán trombitafejedelme” címmel jövő héten jelenik meg a boltokban a Boban Markovic Orkestar legújabb lemeze – jelentette be a szerb rézfúvós banda kiadója pénteken.

Horváth László, az X-Produkció vezetője a tegnapi Hangvető Világzenei Központ beharangozóján azt is elmondta, hogy Bobanék újra kirádulást tesznek a film körül. A trombitaművész és együttese Emil Kustirica filmjeiben tűnt fel és lett világhírű. Talán a filmtörténet egyik legjobb filmindítása az Underground első jelenete, amikor a hajnali Belgrád utcáin a mulatozásból hazafelé szekéren száguldozó főhősöket futva követi a rézfúvós együttes.

Ezúttal a Viszkis rablóról szóló Dobray György filmjéhez írnak zenét, aki a Boban Markovic Orkestar zenéjét kellően ironikusnak, dallamosnak, hatásosnak találta a filmhez.

Horváth László azt is elmondta, hogy Dusan Milic jövő februárban bemutatandó Szerelmespiac Gucsában című filmjében pedig Markó Markovic, Boban fia lesz a férfi főszereplő. Markó, aki egyébként évek óta játszik apja zenekarában, egy trombitás fiút játszik a zenés roma Rómeó és Júlia történetben. Sokat ígérő, hogy a film producere Emil Kusturica.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik