Élet-Stílus

The Rasmus-koncert lesz a Pecsában

A Sziget fesztiválon már megismert finn rockzenekar november 15-én ad koncertet a Petőfi Csarnokban.

A populáris rockzenét játszó, Európa-szerte rendkívül népszerű együttes nemrégiben jelentette meg Hide From The Sun című albumát. A négytagú zenekar megalakulását 1994 végére datálják. A Peep című első nagylemez 1996-ban jelent meg. Magyarországon tavaly mutatkoztak be a Sziget fesztivál záró programjaként.

A helsinki rockzenekar most megjelent albuma a hetedik a sorban, előző lemeze, a Dead Letters igen komoly nemzetközi siker volt, másfél millió fogyott belőle. Több országban platina-, nyolc országban, köztük Magyarországon pedig aranylemez lett, de arannyá érett több korábbi albuma is. Ami az új lemezt illeti, keményebb az előzőnél, de összességében hű maradt a Rasmus hangzásvilágához.

Egy korábban megjelent nyilatkozatukban a zenészek elmondták, hogy a Red Hot Chilli Peppers, a Metallica, a Depeche Mode együttes stílusa hatott a zenéjükre.. Az együttes énekese és szerzője Lauri Ylönen, szólógitárosa Pauli Rantasalmi, basszusgitárosa Eero Heinonen, dobosa 2001 óta Ali Hakala. A Rasmus többek között a Roxette, a HIM és a Red Hot Chilli Peppers előzenekaraként is koncertezett.

A finn rockcsapat 2003-ban és 2005-ben az MTV zenés televízió Europe Music Awards díjkiosztóján elnyerte a legjobb skandináv előadónak járó díjat, 2004-ben pedig egész Európa legnépszerűbb együttesének kiáltották ki, miután az együttes lemezeiből kelt el a legtöbb a kontinensen. A finn négyes addigra már keresztül-kasul bejárta Európát. Tavaly az In the Shadows című daluk hetekig vezette a rockkislemezek brit listáját, a Dead Letters című albumuk szintén nagy népszerűségnek örvendett, s még mindig kapós.

Trófeáik között van a finn Grammy-díj, az Emma. A Hell of a Tester című lemezükről való Liquid című kislemez pedig 2001-ben az év felvétele volt. Emlékezetes volt koncertjük a helsinki olimpiai stadionban. A Rasmus budapesti koncertjét a Multimédia Concerts szervezte. A belépőket a Ticketpro hálózaton keresztül árusítják; a koncertügynökség tájékoztatása szerint a jegyek jól fogynak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik