Élet-Stílus

Az MTV szerint Shakira és Robbie Williams volt a legjobb

Az MTV Europe Music Awards díjkiosztóján két díjat kapott az amerikai Green Day mint a legjobb album és a rock kategória győztese. A legjobb dalért a Coldplay együttes vehetett át díjat. A nők között Shakira, a férfiak mezőnyében Robbie Williams volt a befutó. A legjobb együttesként a Gorillazt tüntettek ki.

A rhythm and blues előadók versenyét Alicia Keys nyerte. A hip-hop kategóriában Snoop Dogg, az alternatív mezőnyben a System of a Down, volt a befutó, a legjobb videóért a Chemical Brothers, a legjobb új produkcióért járó elismerés pedig James Blunté lett.

A nők között a kolumbiai Shakira nyert. Olyan favoritokat pipált le, mint Alicia Keys, Gwen Stefani és Mariah Carey. A szépséges és fantasztikus hangú Alicia legalább vigasztalódhatott a rhythm and blues kategória nyerteseként, de Gwen Stefaninak négy, Mariah Carey-nek és Missy Elliottnak két-két jelölés után üres kézzel kellett távoznia.

A férfiak mezőnyében Robbie Williams volt a befutó amerikai vetélytársak, 50 Cent és Eminem előtt. A rhythm and blues előadók versenyében Alicia Keys többek között Ushert és Mariah Carey-t utasította maga mögé. A popkategóriában a Black Eyed Peas együttes nyert, itt a vert seregben volt Robbie Williams és Gwen Stefani is.

A hip-hop kategóriában Snoop Dogg nyert 50 Cent és Kanye West előtt. Az alternatív mezőnyben a System of a Down együttes volt a befutó, többek között a műfaj egyik nagyágyúját, Becket utasítva maga mögé.

A legjobb videóért a Chemical Brothers, a legjobb új produkcióért járó elismerés pedig a brit James Blunté lett. A díj nélkül maradt előadók között olyanok “szomorkodnak” mint a U2 vagy a Franz Ferdinand, Eminem, 50 Cent (három jelöléssel).

A tizenhárom kategória győzteseit szakmai jelölés után a közönség választotta ki szavazással, a legjobb videó díjáról viszont szakmai döntés született. A díjkiosztó fellépői között volt a Green Day, a Franz Ferdinand, a Back Eyed Peas, a Gorillaz, Shakira, a Pussycat Dolls.

A győzteseket szakmai jelölés után a közönség választotta ki szavazással. Madonna fergeteges dance produkcióval, óriási sikerrel nyitotta meg a gálát Lisszabonban. A díjkiosztók között a közönség a Sugababes lánycsapat tagjainak, valamint Luis Figónak és Nuno Gomesnek, a hazai sztár-labdarúgóknak örvendezhetett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik