Élet-Stílus

Az RTL Klubon látható majd a foci-vb

Az RTL Klub nyerte el a 2006-os németországi labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogát – értesült a Világgazdaság. A sportesemény történetében ezzel először fordul elő, hogy nem a Magyar Televízión (MTV) láthatják a sporteseményt a nézők.

Kolosi Péter, a televíziós társaság programigazgatója megerősítette az információt, a jogdíj összegéről azonban nem nyilatkozott. Legutóbb az MTV 800 millió forintnak megfelelő svájci frankot fizetett a 2002-es japán–koreai vb sugárzásáért.

Azzal kapcsolatban, hogy egyes mérkőzések közvetítési jogát az RTL Klub átadja-e más adónak, a programigazgató mindössze annyit mondott: ez ügyben folynak a tárgyalások. Partnerként az MTV és a két sportcsatorna jöhetne szóba. Utóbbiakkal eddig is volt együttműködés: az RTL Klub élősugárzása után egy-egy bajnoki futballmeccset, válogatott találkozót felvételről a sportcsatorna is a képernyőjére tűzött.

A labdarúgó-vb-k televíziós jogdíja a Nemzetközi Labdarúgó-Szövetség (FIFA) kasszáját gyarapítja. Míg a FIFA-nak 1990-ben 57 millió euró bevétele származott a sugárzási jogokból, ez az összeg 2006-ban várhatóan 971 millióra emelkedik, 2010-ben pedig csak az európai jogok több mint egymilliárdot hoznak majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik