Élet-Stílus

Meglepetésre készül a Hóhér

A korábban közép- és nagyközépsúlyban vitézkedő hajdúhadházi Nagy „Hóhér” József (18-1-0; 12KO) szombaton, a lengyelországi Legnicában az IBC (Nemzetközi Boksztanács) betöltetlen cirkálósúlyú címéért száll harcba a helyi menő, a veretlen junior WBC-bajnok Pawel Kolodziej (20-0-0; 12KO) ellen.

Az amatőrként olimpiai részvétellel büszkélkedő hajdúsági sportoló a monokli.com-nak elmondta, bizakodó a csata előtt, ha lehetősége nyílik rá, szeretné meglepni a karrierje során már három magyart is idő előtt legyőző polákot.

Az ökölvívó menedzsere, a Profibox Promotion tulajdonosa, Petrányi Zoltán laptársunknak, a profibox.hu-nak korábban elmondta, jó esélyt lát Nagy József győzelmére. „Csepi” derűlátását arra alapozza, hogy „Hóhért” fűti a bizonyítási vágy, úgy véli, ha maximális erőbedobással készül, akkor kihozhatja magából a maximumot, amivel legyőzheti Kolodziejt.

Nagy József nevelőedzője, Gábor László irányításával megszokott hazai környezetében, Hajdúhadházon készült a Kolodziej elleni összecsapásra, a sparringolás során azonban igénybe vett más lehetőségeket is. „A múlt héten kétszer is voltunk Budapesten, ahol Béres Zolival és más öklözőkkel 12 meneteket kesztyűztem. A súlyom rendben, újra élvezem a bunyót, éhes vagyok a sikerre! De az is sokat számít, hogy Gábor Laci bácsi személyében egy olyan ember irányítja a felkészülésemet, aki gyerekkorom óta ismer, s akiben tökéletesen megbízom” – nyilatkozta a monokli.com- nak Nagy József, akinek a budapesti edzéseit Lakovszki György irányította.

Veretlen bunyóssal csap össze Nagy József (monokli.com)

Veretlen bunyóssal csap össze Nagy József (monokli.com)

„Hóhér” leendő ellenfeléről elmondta, látott felvételt róla, s tudja, nem lesz könnyű dolga a magassági fölényben lévő, a hazai pálya előnyét minden bizonnyal élvező, veretlen Kolodziellel szemben. „Két menetet néztem meg a lengyel, Hubert László elleni mérkőzéséből, s nekem úgy tűnt, a súlyához képest nem túl gyors. Igaz, erősen és jól üti a bal- jobbegyeneseket, de ezekre fel lehet készülni. Nem titok, nekem nem igazán fekszenek a magas bokszolók, de legalább nem balkezes. Ezért a sparringok során hozzá hasonló, magas emberekkel készültem, igyekszem „ráállni” az alkatára. Nem akarok ész nélkül rárontani, nem próbálkozom rögtön beugrásokkal. Tudom, a belharcot kell erőltetnem, de az első 3-4 menetben megpróbálok feltartó balegyenesekkel, 1-2-es kombinációkkal – a pontozás szempontjából is – partiban maradni.”

„A meccs második harmadát szeretném meghajtani, s ott megfogni, mert tudom, pontozással az égvilágon semmi esélyem sincs a győzelemre. Ha lesz helyzetem, megcsípem a lengyelt. Ez a srác nem Herbie Hide, nem tartom verhetetlennek. Bátor dolog kijelenteni, de ha bejön a Laci bácsival kidolgozott taktikánk, akkor meglepetést okozhatok!” – szakmázott a „Hajdúsági Bombázó”, aki azt is hozzátette, egyáltalán nem zavarja majd a tízezer tomboló lengyel néző, élvezi az ilyen hangulatú ütközeteket, megszokta már a tétmeccsek súlyát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik