Élet-Stílus

Klub-vb: a Manchester United is finalista

A Bajnokok Ligája-győztes Manchester United 5-3-ra legyőzte a házigazda Gamba Oszaka együttesét, és ezzel bejutott a Japánban zajló klubvilágbajnokság döntőjébe, amelyben a Libertadores-kupát megnyerő Quito lesz az ellenfele.

Jóllehet, a japán csapat is előtt is akadtak helyzetek, két fejes góllal a Manchester United megnyugtató előnyt harcolt ki a szünetig a klub-vb második elődöntőjében. Sarokrúgást követően előbb Vidics, majd Ronaldo bólintott góltérően.

A házigazda nagy lendülettel kezdte a második félidőt, és elpuskázott lehetőségek után a 74. percben szépített is: Jamazaki 16 méterről lőtte a labdát a bal alsó sarokba.

A gól felébresztette az addig kényelmesen futballozó MU-t, amely cserejátékosai révén azonnal válaszolt – nem is egyszer! Négy perc alatt három gólt is termelt a BL-győztes, miközben átellenben a Gamba Oszaka hatalmas helyzetet rontott el.

Rooney villanása után (az angol válogatott csatár egy védő szorításában lőtte ki a bal alsó sarkot) Fletcher fejjel volt eredményes, majd egy formás kontra végén megint Rooney volt a befejező ember – higgadtan helyezett a kapu közepébe.

Döntősök a „vörös ördögök

Döntősök a „vörös ördögök” (MTI/EPA)

Ezzel minden eldőlt, a Gamba Oszaka azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és előbb Endo büntetőtőből, majd Hasimoto egy pontos és erős lövéssel kozmetikázott az eredményen.

„A szurkolók remek mérkőzést kaptak a pénzükért. Mi sokat köszönhetünk Van der Sarnak, aki három hatalmas bravúrt is bemutatott, és ezzel jelentős részt vállalt a győzelemből” – magyarázta Sir Alex Ferguson, az angol csapat menedzsere.

„Szögletből két könnyű gólt is ajándékoztunk a Manchester Unitednek, és ez megpecsételte a sorsunkat. A győznünk ugyan sajnos nem sikerült, ugyanakkor a három lőtt gólunkra feltétlenül büszkék lehetünk” – értékelt a lefújást követően Nisino Akira, Gamba Oszaka vezetőedzője.

A Manchester United ellenfele a Libertadores-kupát megnyerő LDU Quito lesz a vasárnapi döntőben. Az ötödik hely már elkelt, ezt az ausztrál Adelaide United szerezte meg, miután a helyosztón egy korai góllal legyőzte az egyiptomi al-Ahlit.

Premier League: kiszáll a névszponzor?

Könnyen elképzelhető, hogy új főszponzor után kell néznie a Premier League irányítóinak, miután a Barclays Bank jelezte, hogy átgondolja a sportban folytatott támogatói tevékenységét. Nagy-Britannia harmadik legnagyobb pénzintézete 2001 óta a Premier League névadó szponzora, ám a gazdasági és pénzügyi válság miatt egyáltalán nem biztos, hogy 2010 után is az akar maradni. A Barclays legutóbb 65 millió fontért három évre, a 2009/2010-es szezon végéig hosszabbította meg szerződését. (MTI)


Klub-vb, elődöntő:

Man. United (angol)-Gamba Oszaka (japán) 5-3 (2-0)
Gól: Vidics (28.), Cristiano Ronaldo (45.), Rooney (75., 79.), Fletcher (78.), illetve Jamazaki (74.), Endo (85., 11-esből), Hasimoto (90.)
Gamba Oszaka: Fudzsigaja – Kadzsi, Nakazava, Jamagucsi, Endo – Jaszuda M., Miodzsin, Hasimoto, Bando (Terada, 65.) – Lucas, Jamazaki
Manchester United: Van der Sar – G. Neville, Ferdinand, Vidics (Evans, 69.), Evra – Nani, Anderson, Scholes (Fletcher, 67.), C. Ronaldo, Giggs, Tevez (Rooney, 73.)

Az 5. helyért:
Adelaide United (ausztrál) – al-Ahli (egyiptomi) 1-0 (1-0)
Gól: Cristiano (7.)

Korábban játszották
A negyeddöntőbe jutásért:
Adelaide United (ausztrál)-Waitakere United (új-zélandi) 2-1

Az elődöntőbe jutásért:
CF Pachuca (mexikói) – al-Ahli (egyiptomi) 4-2, h.u.
Gamba Oszaka (japán)-Adelaide United (ausztrál) 1-0

Elődöntő:
LDU Quito (ecuadori)-CF Pachuca 2-0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik