Élet-Stílus

Váratlan pofont kapott az Arsenal

A címvédő Manchester United, a Chelsea és a Liverpool is könnyedén nyert a Premier League 13. fordulójában, az Arsenal viszont hazai pályán botlott.

A címvédő Manchester United nem kegyelmezett Stoke Citynek, ötöt számolt az újoncra. Cristiano Ronaldo már a negyedik percben megszerezte a vezetést a „vörös ördögöknek”, egyúttal századik manchesteri gólját jegyezte, miután szabadrúgásból a meglepett kapus fölött a léc alá küldte a labdát. Majd a 44. percben Carrick is betalált, 13 méterről bombázott a hálóba.

A második játékrészben újabb három gólig jutott a MU, előbb Berbatov, majd az első Premier League-meccsét játszó Welbeck volt eredményes. A 17 éves futballista távolról irtózatosan nagy gólt ragasztott a bal felső sarokba. Az utolsó előtti percben aztán Cristiano Ronaldo találata foglalta keretbe a meccset.

„Számoljunk csak: összesen 253 találkozón 101 gólt szerzett. Mesés teljesítmény ez egy szélsőtől” – dicsérte portugál klasszisát Sir Alex Ferguson, aki immáron ötven esztendeje tevékenykedik a labdarúgásban.

A Liverpool – még koradélután – Kuyt és Gerrard góljaival 2-0-ra verte a Boltont, ezzel a tabella élére állt. Igaz, nem sokáig élvezhette a magaslati levegőt, a West Bromwich Albiont legyőző Chelsea ugyanis visszafoglalta az első helyet.

A londoniakat Bosingwa terelte a győzelem útjára (a tizenhatos jobb sarkáról a bal felsőbe sarokba lőtt), majd Anelka a szünet előtt két gólt is szerzett, ezzel el is döntötte a találkozót.

Legyűrték az Arsenalt (MTI/EPA)

Legyűrték az Arsenalt (MTI/EPA)

A nagycsapatok között az Arsenal a kakukktojás, mivel a riválisaival ellentétben kikapott. A jól játszó Aston Villa az utolsó 20 percben döntött a pontok sorsáról. 2-0-ra nyert Londonban.

„Az Aston Villa jobban játszott, megérdemelten nyert, minekután mi valahogy nem voltunk elég élesek. Nem tudtuk ugyanazt a játékot nyújtani, mint az előző héten a Manchester United ellen. Hullámzik a teljesítményünk, és ez elszomorító” – magyarázta Arsene Wenger, a londoniak menedzsere.

geráék és Fülöpék is nyertek

Gera Zoltán csapata, a Fulham 2-1-re verte a Tottenham Hotspurt, amely Harry Redknapp vezetésével először talált legyőzőre. A magyar válogatott csapatkapitánya a 87. percben csereként lépett pályára. A Fülöp Mártonnal felálló Sundarlend a félidőben még egygólos hátrányban volt, végül azonban 2-1-re győzött a Blackburn Rovers vendégeként.

Premier League, 13. forduló:
Arsenal-Aston Villa 0-2 (0-0)
Gól: Clichy (70., öngól), Agbonlahor (80.)

Blackburn Rovers-Sunderland 1-2 (1-0)
Gól: Samba (45.), illetve K. Jones (49.), Cissé (72.)

Fulham-Tottenham Hotspur 2-1 (1-0)
Gól: Davies (33.), A. Johnson (70.), ill. Campbell (81.)

Manchester United-Stoke City 5-0 (2-0)
Gól: Cristiano Ronaldo (3., 89.), Carrick (45.), Berbatov (49.), Welbeck (84.)

Newcastle United-Wigan Athletic 2-2 (0-1)
Gól: Owen (80.), Martins (87.), illetve Taylor (3.), Bramble (89.)
Kiállítva: Boyce (54. Wigan)

West Ham United-Portsmouth 0-0

Bolton Wanderers-Liverpool 0-2 (0-1)
Gól: Kuyt (28.), Gerrard (73.)

West Bromwich Albion-Chelsea 0-3 (0-3)
Gól: Bosingwa (34.), Anelka (38., 45.)

Vasárnap:
Everton-Middlesbrough, 14:30
Hull City-Manchester City, 17:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik