Élet-Stílus

Kaká góljával tapad a Milan

A milánói sztárcsapat a vártnál nehezebben hozta a kötelezőt a Chievo ellen, és így egy pontra megközelítette az éllovas városi riválist. A többi üldöző, a Fiorentina, a Napoli és az Udinese fontos pontokat vesztett. Este a római derbire figyel Olaszország.

Szerda este az Udinese együttese drámai meccsen verte 120 gólnélküli perc, és 20 tizenegyes (8-7) után a Regginát a kupában. Vasárnap délután a bajnokságban ismét összecsapott a két együttes, és ezúttal az esélytelenebb nyert. Brienza a 60. percben szerezte meg a győztes találatot, és a csapat első idegenbeli sikerével ellépett az utolsó helyről.

A 20. pozíciót így a Chievo „örökölte”, miután a papírformának megfelelően vereséget szenvedett az AC Milan otthonában. A veronai kiscsapat a vártnál nehezebben adta meg magát, hiszen a milánóiak csak egy Kaká-büntetővel hozták a mérkőzést. A brazilt negyedóra elteltével buktatták – a visszajátszás tanulsága szerint a tizenhatoson kívül -, és maga a sértett magabiztosan vezetést szerzett.

Negyedik bajnoki gólját szerezte a brazil (MTI/EPA)

Negyedik bajnoki gólját szerezte a brazil (MTI/EPA)

A Milan a hátralévő időben többet birtokolta a labdát, de több gól már nem esett, mert a vendégek betömörültek a kapujuk elé. A Chievónak csak elvétve maradt ereje a kontrázásra, ám igazi gólveszély ezekből a helyzetekből nem alakult ki.

A Milannal ellentétben az Inter többi üldözője vereséget szenvedett: a Napoli Zalayeta (66.) pirosa után 1-3-ra kikapott a hajrában az Atalanta otthonában. A győztes gólt szerző Manfredini túlzott gólöröm miatt a második sárgáját is megkapta a bírótól, így a hazaiak is tíz emberrel fejezték be a meccset. A Cagliari-Fiorentina összecsapáson is egy büntető döntött – hazaiak a győzelmükkel elléptek a kiesőzóna közeléből. Este következik a Roma-Lazio (20.30 ó Sport2).

Serie A, 12. forduló:
AC Milan-Chievo 1-0
Gól: Kaká (15., 11-esből)

Atalanta-Napoli 3-1
Gól: Ferreira Pinto (62.), T. Manfredini (89.), Floccari (91.), illetve Hamsik (73., 11-esből)
Piros lap: Manfredini (90.), illetve Zalayeta (67.)

Cagliari-Fiorentina 1-0
Gól: Acquafresca (31., 11-esből)

Catania-Torino 3-2
Gól: Mascara (8., 39., 80.), illetve Colombo (6.), Amoruso (50., 11-esből.)

Sampdoria-Lecce 3-2
Gól: Delvecchio (11.), Cassano (14.), Stankevicius (61.), illetve Tiribocchi (55., 82.)

Siena-Bologna 1-1
Gól: Ghezzal (22.), illetve Di Vaio (45+2., 11-esből)

Udinese-Reggina 0-1
Gól: Brienza (60.)

Később:
AS Roma-SS Lazio 20:30 ó

Csütörtökön játszották:
Juventus-Genoa 4-1

Szombaton játszották:
Palermo-Internazionale 0-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik