Élet-Stílus

Kikapott a Real, megy Schuster?

Végéhez közeledik a Schuster-éra a királyi gárdánál. A Real Madrid a szerdai kupablamát követően vereséget szenvedett a Valladolid otthonában, megpecsételve ezzel a német szakember sorsát. A Valenciát hazai pályán az újonc Sporting Gijon verte.

A Real Madrid szerdán szégyenszemre búcsúzott a spanyol kupától, miután kikapott a harmadosztályú Real Unióntól. A Marca értesülései szerint Bernd Schuster a találkozót követően ultimátumot kapott a klub vezetőitől, amennyiben a csapat nem nyeri meg a hétvégi bajnokiját, pakolhat a német.

Nos a csapat kikapott, ráadásul úgy, hogy nem is érdemelt mást. A Valladolid múlt héten hatot kapott a Barcelonától, a bajnoki címvédő ellen azonban mind a három pontot megszerezte.

A madridiak nincsenek nagy formában az elmúlt hetekben, de a szombat esti produkciójukra az sem szolgálhat mentséggel, hogy Ruud van Nistelrooy mellett több kulcsjátékosára nem számíthatott Schuster. A védelem hajmeresztő hibákat követett el, a középpályán hiányoztak a váratlan megoldások, ötletek, a támadók pedig a levegőben lógtak, alig kaptak használható labdákat a társaktól.

Az első félidőben nem esett gól, a fordulás után viszont vezetést szereztek a hazaiak: Canobbio egy remek beadás után a tizenhatos magasságából kilőtte a jobb felső sarkot. A madridiak hátrányban szenvedtek tovább, csak az utolsó negyedórára kapták össze magukat, ám Raúl elpuskázta az egyenlítési lehetőséget. A meccset ráadásul 10 emberrel fejezték be, miután Heinze megkapta a második sárgáját.

A vereséggel feltehetően megpecsételődött Schuster sorsa, aki a találkozót követően nem akart az állását firtató kérdésekre válaszolni. “Nem ezt érdemeltük ma este – mondta a német, majd hozzátette – A munkámra koncentrálok, semmi mással nem akarok foglalkozni.”

A forduló másik szombati összecsapásán is vaskos meglepetés született. A bajnokságot sorozatos vereségekkel kezdő, ám azóta némileg magára találó Sporting Gijon a Mestallában verte a Valenciát. Az újonc vendégek már 2-0-ra is vezettek, amikor Villa tizenegyesből belőtte 100. valenciai gólját. A hajrában aztán ismét a Gijon volt eredményes, Juannak a ráadásban szerzett gólja már csak szépítésre volt elég.

Primera División, 11. forduló:


Valladolid-Real Madrid 1-0


Gól: Canobbio (48.)

Kiállítva: Heinze (88., Real Madrid)

Valencia-Sporting Gijon 2-3


Gól: Villa (68. tizenegyesből), Mata (90.) illetve Morán (19.), Barral (51.), Castro (81.)

Vasárnapi meccsek:

Almería-Real Mallorca 17 ó
Atlético Madrid-Deportivo La Coruna 17
Espanyol-Numancia 17
Getafe-Sevilla 17
Málaga-Villarreal 17
Real Betis-Racing Santander 17
Athletic Bilbao-Osasuna 19
Recreativo Huelva-FC Barcelona 21

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik