Élet-Stílus

Vettelt elvitte a Red Bull

Alig két héttel azután, hogy David Coulthard bejelentette idei visszavonulását, a Red Bull véglegesítette a 2009-es pilótafelállást, a skót veteránt jövőre a német Sebastian Vettel váltja. A bejelentésre ma délután került sor Hockenheimben.

Vettel tavaly az Amerikai Nagydíjon mutatkozott be a Forma-1-ben, mint a BMW Sauber tartalékpilótája, és rögtön pontot is szerzett. Néhány futammal később, a Magyar Nagydíj előtt a Toro Rosso szerződtette az akkor még csak 20 éves német tehetséget, aki jövőre már egy komoly csapatnál kap majd helyet Mark Webber mellett.

“Nagyon örülünk, hogy Sebastian jövőre csatlakozik hozzánk. David Coulthard két héttel ezelőtti bejelentése után alapos megfontolás után úgy láttuk a legjobbnak, hogy az utódlást Sebastian hazai versenyén, Hockenheimben jelentjük be. Mivel Sebastian mindig is a Red Bull-család tagja volt, a döntés nem volt nehéz. Emellett természetesen mindig is az volt az elvünk, hogy két lehető legjobb versenyző legyen a csapatban, de Vettel kiválasztása ezzel is teljesen összhangban van” – mondta a sajtótájékoztatón a csapatfőnök, Christian Horner.

“Épp csak 21 évesen, mindössze 17 futammal a háta mögött természetesen még a tanulóidejét tölti, de már most is teljesen világos, hogy jó képességű és nagyon gyors. Biztosak vagyunk benne, hogy Mark és Sebastian párosával nagyon versenyképes felállásunk lesz 2009-ben” – folytatta a Red Bull-főnök.

Jó helyre kerül (MTI/EPA)

Jó helyre kerül (MTI/EPA)

“Büszkén csatlakozom a Red Bull Racinghez, nagyon jó, hogy ilyen korán tudom, hogy mi vár rám a jövő évben. Pilótaként mindig a lehető legversenyképesebb csapathoz igyekszik az ember, a Red Bull az elmúlt évek során pedig már bizonyította a potenciálját, nagyon jó lépés ez számomra. A Red Bull mellett szeretnék köszönetet mondani a Toro Rossó-nak is, ahol igazán otthon érzem magam. Az elmúlt egy évben a családommá váltak, köszönöm Franznak (Tost, csapatigazgató) és Gerhardnak (Berger, csapatfőnök), és az egész csapatnak a lehetőséget” – mondta Vettel.

“Most, a bejelentés után teljesen a Toro Rossó-ra koncentrálhatok az idény második felében. Igyekszem a lehető legjobb versenyzéssel és eredményekkel meghálálni nekik mindent” – tette hozzá.

Vettel jövő évi pótlásával kapcsolatban a Toro Rossó-nál egyelőre teljes a bizonytalanság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik