Élet-Stílus

Elhagyják a sztárok az Arsenalt

Mathieu Flamini és Alekszandr Hleb után Gilberto Silva is otthagyta az Arsenalt. A világbajnok brazil középpályás három évre szóló szerződést írt alá csütörtök este a görög Panathinaikosz labdarúgócsapatával.

Hat év után távozik a londoni együttestől a 31 éves brazil középpályás, akiért a Panathinaikosz lapértesülések szerint kereken 1 millió angol fontot fizetett. A 65-szörös válogatott játékos három évre kötelezte el magát a görög klubhoz.

“Azért igazoltam a Panathinaikoszhoz, hogy további trófeákat nyerjek” – nyilatkozta bemutatásakor Gilberto, akinek a béréről nincsen pontos információk, de állítólag Görögországban legjobban megfizetett futballistája lett.

Így köszöntötték Gilbertót a Panathinaikosz szurkolói (MTI/EPA)

Így köszöntötték Gilbertót a Panathinaikosz szurkolói (MTI/EPA)

Az Arsenal előtt a brazil Atletico Mineiróban futballozott Gilberto, akire a 20002-es világbajnokságon figyelt fel az lodoniak francia menedzsere. A középpályás rövid időn belül stabil kezdő lett Arsene Wenger csapatában. Összesen 244 tétmeccsen szerepelt az Ágyúsoknál, és 24 alkalommal volt eredményes. A klubbal a 2003/2004-es szezonban bajnokságot nyert, 2003-ban és 2005-ben pedig FA-kupában diadalmaskodott.

Gilberto az elmúlt szezonban már csak elvétve szerepelt a londoni alakulat kezdőjében, Mathieu Flamini és Cesc Fabregas kiszorította a csapatból. A kapitány karszalagot is át kellett adnia a Chelsea-től leigazolt William Gallasnak.

A 31 éves játékos már a harmadik tapasztalt futballista, amely idén nyáron elhagyta az Arsenalt. Mathieu Flamini az AC Milanban, Alekszandr Hleb pedig a Barcelona együttesében folytatja a pályafutását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik