Élet-Stílus

Amerikai kihívóval bokszol Erdei Zsolt

Habár hivatalos bejelentés még nem történt, minden bizonnyal amerikai kihívója lesz a WBO félnehézsúlyú bajnok Erdei Zsoltnak (28 győzelem-0 vereség), aki tizedik alkalommal védi övét.

Mint ismeretes, „Madár” április 26-án, Drezdában védi négy esztendeje birtokolt bajnoki övét. Kihívója, legalábbis a nyilvános számítógépes adatbázis (Boxrec) szerint, az amerikai DeAndrey Abron (15 győzelem–1 vereség) lesz, aki 35 esztendős, és a szövetség Észak-amerikai bajnoka, a februári hivatalos ranglista 6. helyezettje.

A normál alapállású Abron 191 cm magas, vagyis 13 cm-rel hosszabba nőtt, mint a magyar ökölvívó, és legutóbb „Madár” szenvedett az ugyanilyen magas Tito Mendoza ellen, legalábbis a mérkőzés elején. Ugyanakkor a tizedik kihívó korántsem olyan tapasztalt, mint a panamai volt. Érdekes információ, hogy a Nemzeti Aranykesztyű bajnok (2003) Abron rendszeres kesztyűpartnere a középsúly vitathatatlan WBC/WBO világbajnokának, Kelly Pavlik-nak, aki szintén az Ohio-i (USA) Youngstownban él.

Abront (b) egyszer már elverték (memphisboxing.com)

Abront (b) egyszer már elverték (memphisboxing.com)

Az ellenfél személye ugyan még nem tekinthető hivatalosan megerősített ténynek, ám hétfő folyamán azt már az Universum is bejelentette, hogy „Madár” mérkőzésére tényleg a fent említett időpontban, és helyszínen kerül sor. A gála másik főmeccse a nagyváltósúlyú WBO bajnok Szergej Dzsindzsiruké, de mint a magyar forrásokból, nyilatkozatokból tudjuk, Balzsay Károly és Bedák Zsolt is ringbe lép.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik