Élet-Stílus

Zola a West Ham új vezetőedzője

A korábbi sajtóhíreknek megfelelően az egykori olasz válogatott Gianfranco Zolát nevezték ki az angol élvonalban szereplő West Ham United vezetőedzőjévé. Zola hároméves szerződést írt alá.

A 42 éves szakember csak később debütál – a szombati, West Bromwich Albion elleni bajnokin még Kevin Keen irányítja majd a gárdát.

A korábban a Chelsea kötelékében közönség-kedvenc Zola már előre jelezte – viszonylagos tapasztalatlansága ellenére sikerekre áhítozik, nem mellesleg a támadó futball elkötelezettje.

Zola eddig az olasz U21-es válogatott mellett dolgozott. Elődje, Alan Curbishley a múlt héten távozott a West Hamtől, mert nem értett egyet néhány játékos eladásával. Az olaszt kedden mutatják majd be az Upton Park közönségének.

„Nem számítok tapasztalt szakvezetőnek, ezzel tisztában vagyok” – ismerte el Zola. „De megvannak az elképzeléseim, és a labdarúgásban csak eltöltöttem 20 esztendőt. Nagy lehetőség előtt állok, és meggyőződésem, hogy jó munkát végzek majd az egyesületnél.”

Zola, a nagy rivális Chelsea mezében (Getty)

Zola, a nagy rivális Chelsea mezében (Getty)

Bár korábban felmerült, hogy Zola segédjéül az a Steve Clarke-ot szeretné, aki játékos korában a Chelsea-nél a pályaedzője volt – egyelőre nem tudni, Clarke csatlakozik-e az edzői stábhoz.

Ellenben a „tűzoltást” végző Keen munkájára számít Zola, az erőnléti edzésekért pedig Antonio Pintus felel majd, aki korábban a Chelsea, a Monaco és a Juventus csapatánál is dolgozott. Zola 1996 és 2003 között játszott a Chelsea-ben, s a szurkolók minden idők legjobb Chelsea-játékosnak választották.

Bár a West Ham és a Chelsea között nagy a rivalizálás, Zola úgy véli, „pöttyös múltja” nem okoz majd problémát.
„Hét csodálatos évet töltöttem a Chelsea játékosaként, s mindezt nem felejthetem el. De itt egy másik lehetőség – menedzserként kellene megfelelnem hasonlóan magas elvárásoknak. Bíznak bennem, és én remélem, legalább olyan jól teljesítek itt is mint ahogy korábban máshol.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik