Élet-Stílus

A kapufák majdnem kifogtak a Juventuson

A Serie A vasárnap esti találkozóján a Juventus Amauri találatával 1-0-ra legyőzte az Udinese együttesét, s így Claudio Ranieri együttese tartja a lépést az éllovasokkal.

A torinóiak az első félidő kezdetétől fogva ellenőrzésük alatt tartották a „zebrák” csatáját, a középpályán Poulsen és Sissoko uralták a játékot, így Camoranesinek több ideje jutott a szervezésre.

Az első helyzet ugyan rögzített szituációból alakult ki Handanovic kapuja előtt – Camoranesi szöglete után a később egy lesgóllal is előrukkoló Iaquinta fejelt alig fölé – de ezt követően is sorjáztak a helyzetek a vendégkapu előtt.

Az első negyedóra végén Amauri is villant, s az udinei védők hálát mormolhattak: Camoranesi jobboldali beívelése után a brazil-olasz fejese a lécről vágódott vissza, a lepattanót Coda tisztázta a berobbanó Iaquinta elől.

Amauri megszerezte első bajnoki gólját a Juventus mezében (Ansa)

Amauri megszerezte első bajnoki gólját a Juventus mezében (Ansa)

Szünet után is folytatódott a Juventus örömjátéka – a gól viszont csak nem akart megszületni. Iaquinta sokadik fölé szálló fejese után Poulsen húszméteres elementáris erejű lövése kocogtatta meg másodjára a vendégkapufát, ezt követően Nedved és Amauri is távolról próbálkozott – már-már úgy tűnt, hiába.

A 67. percben aztán Camoranesi és Sissoko játszott össze, utóbbi laposan szöktette Amaurit, aki a tizenhatoson belül nem hibázott.

A hazaiak támadásban maradtak, míg az Udinese erőit lekötötte a védekezés – két perccel a vége előtt azonban Mellberg hibája nyomán Floro Flores előtt adódott nagy lehetőség: nem ment be, így a Juventus két forduló után azonos ponttal áll a címvédő Interrel, de az egyelőre hibátlan Lazio és az Atalanta mögött mögött.

Serie A, 2. forduló:

juventus-udinese 1-0 (0-0)

Torinó, 20 ezer néző. Vezette: De Marco
Gól: Amauri (67.)
Juventus: Buffon – Grygera, Mellberg, Chiellini, De Ceglie – Camoranesi (Del Piero, 87.), Sissoko, Poulsen,Nedved – Amauri (Trezeguet, 87.), Iaquinta (Marchionni, 80.).
Udinese: Handanovic – Ferronetti, Coda, Lukovic – Motta (Isla, 71.), D’Agostino, Inler, Pasquale – Pepe (Floro Flores, 75.), Quagliarella, Di Natale (Sanchez, 58.).

Az élcsoport:
1. Lazio 6 pont 6-1, 2. Atalanta 6 (2-0), 3. Torino 4 (4-1), 4. Napoli és Inter 4 (3-2), 6. Juventus 4 (2-1), 7. Udinese 3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik