Élet-Stílus

Cortina kijelölte a vb-keretet

Pat Cortina, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya a lengyelek elleni felkészülési mérkőzést követően kijelölte a szapporói vb-re utazó keretét.

A hiányzók között van a kapus Budai Krisztián, aki hosszú évek után először maradt ki az együttesből. Helyette az első felnőtt világbajnokságára készülő Hetényi Zoltán kapott meghívót.

A tengerentúli AHL-ben szereplő Iowa Stars hokisa, Vas János klubelfoglaltsága miatt csak a világbajnokság harmadik mérkőzésétől tud a válogatott rendelkezésére állni, és egyenesen az Egyesült Államokból repül majd Japánba.

Pat Cortina alaposan átgondolta a döntését (MTI)

Pat Cortina alaposan átgondolta a döntését (MTI)

A szövetségi kapitány két kapust, hét hátvédet és 13 csatárt nevez a vb-re. A magyar csapat hétfőn repül a távol-keleti országba, ahol jövő vasárnap kezdi meg szereplését. A mieink Ukrajna, Észtország, Litvánia, Horvátország, valamint a házigazda Japán ellen próbálják meg kiharcolni a feljutást.

A magyar válogatott mindenesetre győztes találkozóval hangolt a szapporói vb-re, visszavágva a pénteki, 1-0-s vereségért 3-0-ra verte a lengyel válogatottat Dunaújvárosban.

A magyar keret
Kapusok:
Szuper Levente, Hetényi Zoltán

Hátvédek:
Tokaji Viktor, Horváth András, Szélig Viktor, Sille Tamás, Svasznek Bence, Kangyal Balázs, Ennaffati Omar

Csatárok:

Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Vaszjunyin Artyom, Vas Márton, Peterdi Imre, Ladányi Balázs, Gröschl Tamás, Holéczy Roger, Kovács Csaba, Benk András, Majoross Gergely, Fekete Dániel, Vas János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik