Élet-Stílus

Eger: az ezüst is szépen csillog

Az Eger 12-7-re kikapott a Csehov otthonában a férfi vízilabda LEN-kupa döntőjének visszavágóján, így - miután az első összecsapáson 8-8-as döntetlen született - az oroszok nyerték a sorozatot.

Az Egernek a hazai döntetlent követően egy pillanatig sem volt esélye az oroszországi találkozón: Sapic vezérletével 3-0-ra, 6-1-re, 12-3-ra vezettek a csehoviak. A tompa kezdés rányomta bélyegét a magyar csapat játékára.

Határozottabban játszottak az oroszok, az Eger emberelőnyben sem mutatott jó teljesítményt. A keddi 12 órás utazás után nem sikerült megfelelően regenerálódnia Gerendás György együttesének, igaz, ilyen nagy különbségű fiaskóra kevesen számítottak.

Esélye nem volt az Egernek (MTI)

Esélye nem volt az Egernek (MTI)

“Nem a mi meccsünk volt. Nagyon furcsára sikerült a mérkőzés eleje, onnan nem tudtunk felállni. Az első negyedben nem igazán tudtunk támadni, amikor esélyünk lett volna, azzal már nem éltünk. Jó csapat a Csehov.” – mondta Gerendás a találkozó után.

Biros Péter a vlv.hu-nak így értékelt: “Az elején szétesett a csapat és bár a második félidőre összeszedtük magunkat, de addigra már mindegy volt, csak az maradt a kérdés, hogy a végére mekkora lesz a különbség. Valamennyire sikerült kozmetikázni. Az elején tompán játszottunk, ők sem voltak különösebben jól, megkapták, amit “kellett”, de ezzel nem szabad foglalkozni. Mindenesetre mi legalább eljutottunk idáig, úgyhogy gratulálok a csapatnak az ezüstéremhez!”

Férfi LEN-kupa, döntő, visszavágó:
Sturm 2002 Csehov – Brendon-UPC-ZF-Eger 12-7 (5-1, 5-2, 2-1, 0-3)
Gólszerzők: Sapic 4, Garbuzov, Csomakidze, Sztratan, Zsiljajev 2-2, illetve Biros, Decker, Kis G., Kiss Cs., Császár, Kovács G., Varga II. Zs. 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik