Gazdaság

MATÁV RT. – Telealku

Egy, az előfizetőknek nyújtandó kompenzációs csomag révén a Matávnak vélhetően sikerül kihúzni a fejét abból a hurokból, amelyet a Versenyhivatal vetett a nyakába eljárásával.

A Matáv ellen a Versenyhivatal azért indított eljárást, mert felmerült annak a gyanúja, hogy a társaság a fix telepítésű rádiótelefon-rendszerének (RLL) szolgáltatásakor visszaél erőfölényével és megtéveszti a fogyasztókat. Az eljárást most a Versenytanács öt hónapig szünetelteti, mivel a Matáv felajánlotta, hogy a fogyasztóknak nyújtandó kompenzációs csomagjával visszamenőleg is felszámolja a versenyjogsértést. A Matáv vállalta, hogy áprilisig visszamenőleg havi 120 forint plusz áfa-nyi összeget jóváír az RLL-előfizetők számláján az áramfogyasztás kompenzálására, augusztus elsejétől pedig 180 forint plusz áfa kedvezményt ad számukra az előfizetési díjból.

A szüneteltetés ténye már magába rejti azt, hogy van jogsértés, amelyet azonban e jogintézmény révén a cég orvosolhat. A Versenytanácsnak tett, a szüneteltetést eredményező felajánlás betartása esetén a Matávnak esélye van arra, hogy az öt hónap lejárta után a jogsértés csekély súlya miatt a Versenytanács megszüntesse az eljárást ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik