Közélet

Bándy-ügy: letiltották az élő tudósításokat

p lászló (p.lászló, bándy kata, )
p lászló (p.lászló, bándy kata, )

A tanúk most is egymásnak adják a kilincset.

Antal Gábor bíró kedden megtiltotta az élő internetes tudósításokat Bándy Kata ügyének tárgyalásán – írja a pecsma.hu. Azért döntött így, mert véleménye szerint a tudósításokból megismerhették a tanúk egymás vallomásait. Ez pedig befolyásolhatja őket.

A tárgyaláson kedden is tanúkat hallgatnak meg, a tervek szerint három nap alatt több mint ötven ember kerül sorra. A tárgyalóterem – csakúgy, mint hétfőn – most is megtelt, a vádlott meredten néz maga elé.

A bíróság fél 10-kor szünetet rendelt el, mert a következő tanúkat  10 órára hívták.  Óránként öt emberrel számolnak.

Ahogy arról beszámoltunk, a hétfőn induló per első napján a vádlott és az áldozat több hozzátartózóját is meghallgatták. Megszólalt mások mellett a gyilkos édesanyja és volt volt élettársa, Bándy Kata volt barátja, több barátnője, kollégája, és a lány édesapja is.

P. Lászlót is szerették volna szóra bírni, ám ő nem akart vallomást tenni, ezért a korábbi rendőrségi vallomását olvasták fel. A férfi korábban többféle verzióval is előállt a végzetes estével és annak állítólagos előzményeivel kapcsolatban. Az utolsó történethez tartja magát, miszerint ismerte a lányt, többször randevúztak, mi több, egy játszótéri padon szeretkeztek is. Verziója szerint azért ölte meg Katát, mert feldühüdött amiatt, hogy a lány csak esténként akart találkozni vele.

A vádlott állításai azonban igencsak gyenge lábakon állnak, a bíró felhívta a figyelmét, hogy az általa megjelölt időpontokban az áldozat nem volt az országban, de egyéb részletek is arra engednek következtetni, hogy a fiatalember nem mond igazat. Bándy Kata egykori barátja hétfőn a bíróságon azt mondta, mélyen kegyeletsértőnek tarja a váldott állításait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik