Gazdaság

DECT-ALKÖZPONTOK – Zsinór nélkül

Digitális és mobil alközponti szolgáltatásokra egyidejűleg képes a Matávcom e héten bemutatott DECT-rendszere. A technikai újdonságot különösen a kis alapterületű létesítményekben érdemes alkalmazni, ahol szükség van az ISDN bázisú adatés beszédtovábbításra is.

A mobil táv- és hírközlési rendszerek második generációs (digitális) családjához tartozó, az 1900-as megahertzes frekvenciatartományban működő DECT kifejezetten előnyös lehet akkor, amikor nagy forgalmi igényeket viszonylag kis területen – például kórházakban – kell kielégíteni. A rendszer – gyorsan kialakítható alközpontként – megbízhatóan és gazdaságosan működtethető az olyan irodákban, illetve intézményekben, amelyek környékén csak igen drágán lehetne a vezetékes hálózathoz csatlakozni. A szisztéma alkalmazható a rádiós helyi hurokkal (RLL) létrehozott távközlési hálózati csatlakozásnál, s megfelelő szolgáltatást nyújt a vezeték nélküli helyi hálózatokban is.

Az új professzionális telekommunikációs technika országos elterjesztésén dolgozó Matávcom az idén jött létre az alközpontokkal foglalkozó Matáv-leányvállalatok – Centrophone, Comex, Északtel és négy Matáv-igazgatóság szakágazata – egyesüléséből. Az ezerfős gárdát mozgató vállalkozás országos hálózata 36 telephelyből áll. Az e héten átadott budapesti székház nemcsak adminisztratív, hanem szakmai központja is lesz Matávcomnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik