Foci

A ZTE első pontjaira hajt a Honvéd ellen

Saját sorsa szempontjából létfontosságú meccset vív pénteken Csank János csapata az OTP Bank Ligában. Az ellenfél a Honvéd lesz.

Nem úgy indult a bajnokság a Zalaegerszeg számára, ahogyan tervezték. Vereséget szenvedtek a Debrecen, a Pápa és a Pécs ellenében is. A zalaiak tavaly is rosszul kezdték a bajnokságot, de aztán kilábaltak a válságból.

Ellentétes utat jár eddig a Honvéd, amely jelenleg a legtöbb gólt szerző együttes az OTP Bank Ligában, kilenc alkalommal találtak már be az ellenfelek kapujába. Ez persze a Haladásnak és a Vasasnak lőtt négyesnek köszönhető leginkább – a Győrtől kikaptak Danilóék.

Csank János, a ZTE vezetőedzője a Zalai Hírlapnak elmondta, hatványozottan lesz nehéz a péntek esti találkozó, hiszen a fővárosiak lendületben vannak. Szerinte fontos, hogy koncentráljon a csapat és alkotói légkör alakuljon ki a pályán kívül és belül. A kreativitást nem növeli a tét a tréner szerint, de ha figyelnek a Honvéd pontrúgásaira, meglehetnek az első pontok.

Supka Attila, a Honvéd mestere kényelmesebb helyzetben van, de hátradőlnie neki sem szabad. Főleg azért nem, mert bár legyőzték a Vasast 4-0 arányban, a játék kiábrándító volt – az edző számára is.

Fegyelmezettséget, koncentrációt és erőszakosságot vár a bajnokin a játékosoktól a Honvéd edzője, aki a csapat weboldalának elmondta, Zelenka, Bjelkanovic és Nagy Gergely nem léphet pályára, és Vernesnek is térdszalaghúzódása van, ő legalább három hétre kidőlt.

A találkozó 18 órakor kezdődik Zalaegerszegen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik