Közélet

Apróhirdetésben keres feleséget a testvérgyilkos

Miután szabályszerűen lemészárolta saját testvérét egy elítélt "házias, istenfélő, lakással és nyugdíjjal rendelkező" jövendőbelit keres.

A román férfi az egyik helyi napilap szerkesztőségébe juttatott el egy levelet, hogy jelentessék meg annak tartalmát a házassági hirdetések között – írja a manna.ro.

“Albu Neculai (Nicu) vagyok, nyugdíjas, 65 éves, a Vaslui megyei Bârladon születtem, és ott is éltem egészen 53 éves koromig, amikor emberölésért letartóztattak. Erről nem szívesen beszélek, főleg nem ebben a levélben, melynek teljesen más a koloratúrája” – így kezdte irományát az a férfi, aki 13 évvel ezelőtt rémületbe ejtette szülővárosát tettével.

1998 szeptemberében testvérét leütötte egy baltával, majd feltrancsírozta, végtagjait házának kerítésére tűzte, fejét pedig egy vederbe tette, amelyet a szemléletesség kedvéért kihelyezett a kapuja elé. Ezt követően több papírlapot is kiaggatott a kerítésre a levágott végtagok mellé, a lapokra saját költeményét írta “Sírfelirat Ionelnek” címmel.

A 22 év fegyházra ítélt férfit már idén feltételesen szabadlábra helyezhetik, amennyiben október negyedikén azt ezt elbíráló bizottság pozitívan dönt. “Remélem, hogy addig megismerkedem valakivel, levelezhetek és személyesen is beszélhetek vele, hogy jobban megismerhessük egymást. Ha esetleg valahol vidéken él, fizetem az útját, hogy találkozhassunk. Nekem ez nagyon fontos, és egyáltalán nem vicc” – magyarázta az elítélt.

Albu Neculai azzal is tisztában van, hogy pontosan mit szeretne a jövendőbelijétől: legyen házias, és ha lehet, legyen lakása. “Gondolom, elengedhetetlen, hogy annak a személynek, akivel megosztom magányomat, legyen nyugdíja. És ha lehet, lakása is” – ecsetelte a férfi.

Neculai azt is szeretné, ha a kiszemelt istenfélő és tanult lenne, ha együtt sétálnának naphosszat, és semmiképp sem lenne “olyan háziállat, amely egész nap az udvaron kapirgál”. Sőt, szeresse a verseket, és hallgasson jó zenét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik