Közélet

Fegyverarzenálra bukkantak a terrorelhárítók

Csaknem száz éles fegyvert foglaltak le a Terrorelhárítási Központ munkatársai hétfő hajnalban Vecsésen.

Hajdu János, a TEK főigazgatója elmondta: a katonai fegyverek Londonból érkeztek repülővel még szombaton a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálódik, a fegyverküldemény címzettjének kihallgatása folyamatban van.

Az egyebek mellett katonai sorozatlövőket, gépfegyvereket, géppuskákat, kézi lőfegyvereket és távcsöves puskákat tartalmazó ládákat szállító repülőgép a kirakodás után azonnal elrepült. A fegyvereket vasárnap egy szállító cég eljuttatta egy vecsési vámszabad területre, ott a TEK munkatársai titkos adatgyűjtés nyomán hétfő hajnalban lefoglalták.

A tábornok sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta, hogy a fegyverek a Brad Pitt főszereplésével Budapesten készülő film kellékei lettek volna. Annyit viszont elmondott, hogy két héttel az október 23-i ünnepségek előtt semmilyen éles fegyver behozatalát nem engedélyezte volna a filmforgatáshoz.

Bodnár Zsolt, a TEK főigazgató-helyettese elmondta: felvették a kapcsolatot a brit rendőrséggel, és a fegyvereket – a magyar jogrendnek megfelelően – nem hatástalanították.

A lefoglalt fegyveres ládákban lőszert nem találtak a TEK munkatársai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik