Közélet

Durva balesetek országszerte

baleset csúszós úton (ingyenes, )
baleset csúszós úton (ingyenes, )

Személyautók, mentők karamboloztak és egy tűzoltó felborult, egy másik árokba csúszott.

Baleset történt a 67-es főúton Mernye közelében, Kaposvár irányába. Itt három személyautó ütközött, egy ember meghalt, hatan megsérültek. A helyszínre siető mentőautó árokba csúszott, a tűzoltók pedig felborultak járművükkel. A rendőrség kéri, hogy a környéket kerülje el mindenki, teljes útzár van. Az autósoknak Kaposvár irányából Somogyaszalónál kell elhagyni a főutat Antalmajor felé a Balaton felől érkezőket Somodor, Antalmajor,Somogyaszaló útvonalra irányítják.

A főút 54-es és 55-ös kilométer közti részét jégpáncél borítja. Közben kiderült, hogy a sérültek közül ketten a felborult tűzoltóautóban ültek. A mentők épségben megúszták a balesetet. A rendőrség tájékoztatása szerint egy másik helyszínre vonuló tűzoltóautó árokba csúszott.

Súlyos baleset történt Győr-Moson-Sopron megyében is: egy ember meghalt, négyen megsérültek, amikor az őket szállító kisteherautó felborult a Komárom-Esztergom megyei Bakonybánkon. Az érintett útszakaszon a teljes útzár miatt a közeli földútra terelték a forgalmat a községben.

Halálos baleset történt a Vas megyei Csepreg és Bük közti úton is. Itt egy személyautó és egy kamion ütközött össze, a kocsi sofőrje a helyszínen meghalt. A baleset miatt itt is helyszínelnek, az utat lezárták.

Öt személyautó ütközött össze reggel Zalaegerszegen, a Kaszaházi úton, a Zala-hídon. Feltehetőleg a páralecsapódás miatt síkossá váló úton csúszott egymásba egy Kia Picanto, egy Volvo, egy Renault Laguna, egy Peugeot Partner és egy Skoda Felicia. A balesetet az okozta, hogy egy Mercedes hirtelen fékezésre kényszerült ezért a mögötte haladó többi autó egymásnak ütközött. A műszaki mentés idejére félpályán közlekedhettek a gépjárművek. Ebben a balesetben szerencsére nem sérült meg senki.

A 3227-es úton, Jászkisér és Jászladány között egy kisteherautó az árokba hajtott, egy mentő megállt segíteni és ekkor a járműbe belecsúszott hátulról egy teherautó. A mentőautóban egy beteg volt, ő nem sérült meg. A mentőápoló és a mentőautó vezetője súlyos sérüléseket szenvedett. Az utat itt is lezárták.

Ketten súlyosan, öten könnyebben sérültek meg a 46-os főúton, Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A baleset a Törökszentmiklós és Mezőtúr közötti úton történt, két mikrobusz ütközött.  Itt is teljes útzár van.

Még szerda késő este történt baleset a Vecsést és Üllőt elkerülő 4-es számú úton. A sűrű ködben több autó ütközött össze. Később egy jármű a kiérkező mentőautóba is belerohant. A balesetben hárman sérültek meg, köztük egy gyermek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik