Gazdaság

GRAMMY-DÍJ – Santana tarolhat

Beverly Hillsben közzétették a 2000. évi Grammy-díjra jelöltek listáját. A nagy nyertesnek a veterán gitáros-énekes, Carlos Santana ígérkezik: összesen tíz jelölést kapott. Santanát gyakorlatilag valamennyi fontosabb kategóriában jelölték. Supernatural című, tavaly megjelent lemezével, illetve annak több dalával esélyes az év felvétele, az év albuma, az év dala, az év legjobb popelőadója, valamint több pop- és rockkategóriában.

A mexikói származású zenész 1969-ben, a woodstocki fesztiválon tűnt fel, eddig 29 albumot jelentetett meg. A seregnyi közreműködővel – köztük van Dave Matthews, Everlast, Eric Clapton és Lauryn Hill – rögzített Supernatural az utóbbi másfél évtizedben meglehetősen sikertelen Santana nagy visszatérése: a hétéves kihagyás után kiadott lemez csak az Egyesült Államokban több millió példányban kelt el eddig.

Szintén hat, igaz klasszikus zenei kategóriában jelölték Pierre Boulez francia karmestert. Ötszörös jelölt az Asleep At The Wheel country zenekar, egyaránt négy jelölést kapott a tavalyi ötszörös nyertes Lauryn Hill, a Backstreet Boys, a Dixie Chicks, Emmylou Harris és Whitney Houston.

A legjobb új előadók között Christina Aguilera, Britney Spears, Macy Gray, Kid Rock és Susan Tedeschi a Grammy-várományos. Az év daláért a Santana-albumon szereplő Smooth mellett a Backstreet Boys: I Want It That Way, Cher: Believe, Ricky Martin: Livin’ La Vida Loca és a TLC: No Scrubs című produkciói szállnak versenybe. –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik