Közélet

Mégsem mentette vagyonát Vizoviczki?

A Központi Nyomozó Főügyészség észlelt ugyan „vagyonkimentésre irányuló próbálkozásokat”, ügyvédje ellenben határozottan állítja: a június eleje óta korrupciós vádakkal előzetesben lévő Vizoviczki László egyetlen érdekeltségén sem adott túl - írta a Népszabadság.

Nagy Gábor ügyvéd a Népszabadság szerdai számában minden alapot nélkülözőnek nevezte a Blikk értesülését, amely szerint a június eleje óta bűnszervezetben elkövetett vesztegetés gyanúsítottjaként előzetesben lévő Vizoviczki László likviditási gondjai miatt több klubot is eladott.

A cikk szerint az éjszaka császárának is nevezett Vizoviczki László csak Budapesten 40 exkluzív szórakozóhelyet tudhatott a magáénak, bár egyik sem volt a tulajdonában. Emellett vidéken is voltak, vannak “érdekeltségei”. Amikor május végén korrupció gyanújával őrizetbe vették, mivel az ügyészség szerint kenőpénzen illegális védelmet vásárolt magának, mintegy 400 millió forint készpénzt találtak nála.

Észleltünk bizonyos vagyonelemekkel kapcsolatban kimentési kísérleteket, de azokat – mármint amelyeket észleltük – sikerült mind megakadályozni, vagy megelőzni – mondta a Népszabadságnak Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

A szóvivő emlékeztetett rá, a bűnszervezetben elkövetet bűncselekmények esetén nemcsak a gyanúsított nevén lévő vagyontárgyakra rendelhetnek el biztosítási intézkedést. Minden olyan ingóságra és ingatlanra ráteheti a kezét a hatóság, amelyről megalapozottan feltételezhető, hogy a bűnszervezet tevékenységének eredményeként került valakinek a birtokába.

Fazekas elmondta: a vesztegetési ügyben folyó nyomozással párhuzamosan az ügyészség a rendőrség vagyonfelderítő egységével közösen világszerte kutatja Vizoviczki László elrejtett vagyonát. Arról a szóvivő nem nyilatkozott, hogy mekkora vagyont keresnek, és eddig mit találtak itthon és mit külföldön.

Vizoviczkit legutóbb bűnszervezet vezetésével vádolták meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik